FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Oficjalnie jest..............D800

<< < (16/22) > >>

wilk:

--- Cytat: Silvver w Kwiecień 19, 2012, 01:20:45 pm ---Odświeżając wątek, to ile osób tu z forum realnie rozważa zakup D800 do fot lotniczych ?

--- Koniec cytatu ---

niestety za wolna :( :( :(

MarS:

--- Cytat: wilk w Kwiecień 19, 2012, 01:35:38 pm ---
--- Cytat: Silvver w Kwiecień 19, 2012, 01:20:45 pm ---Odświeżając wątek, to ile osób tu z forum realnie rozważa zakup D800 do fot lotniczych ?

--- Koniec cytatu ---

niestety za wolna :( :( :(

--- Koniec cytatu ---

wolna nie wolna .... ale jak nie będzie DXsowego D400, a mam coraz więcej wątpliwości czy takowy kiedykolwiek się ukaże, to być może będzie trzeba się z tą "wolnością " nauczyć żyć
bo body z serii "ileś tam tysięcy" wcale jakoś dużo bardziej szybsze nie są a w dodatku maja jeszcze inne mankamenty, a D4 blokuje ceną no i iloscia mpx przy której trzeba mieć konretne tele aby powalczyć w lotniczej. tak patrząc obiektywnie to jak narazie najwiekszym mankamentem D800 jest ta wolność ale z drugiej strony ilu z nas robiło foty lotnicze D70 D200 D80 których szybkość była podobna ... a AF duuuuużo gorszy

kichu:

--- Cytuj ---ale jak nie będzie DXsowego D400, a mam coraz więcej wątpliwości czy takowy kiedykolwiek się ukaże
--- Koniec cytatu ---

a czemu mialby sie nie ukazac? :)

upadek:
Nikon może obrać kierunek drogi d7000 już są ploty o d8000

Silvver:
Mam podobne wątpliwości co do D400 dlatego przyglądam się D800. Prędkość 6fps to mam teraz w D300 a w D800 na dx tyle to tylko z gripem (narazie w cenie teoretycznej 1500!). Bez tego tylko 5fps a to trochę mało
Nikon może pozostać przy serii D7xxx  co nie bardzo mnie cieszy

Czyli widzę, że na razie wysypu D800 u nas nie będzie  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej