FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Oficjalnie jest..............D800

<< < (4/22) > >>

kichu:
ano kupno takiej puszki oznacza czesto i gesto ze

nasz dotychczasowe zapasy kart pamieci, dyskowe - kurcza sie o polowe
zapotrzebowanie pamiec na proc z kolei sporo rosnie

warto to wziac pod uwage, bo sie nagle okazuje, ze kupno aparatu to poczatek wydatkow :)

juz na d3x karta 16gb jakas taka mala sie wydawala

upadek:
to czy nie lepszym rozwiązaniem jest D4 i może tele 1,4 przynajmniej odpadają dodatkowy
wydatki a cena i tak myślę, że po wejściu na rynek ustabilizuję się niewiele ponad 20 tys.

hesja:
hihi :) se gadacie :)

kto bogatemu zabroni :/

kichu:
to rozwiazanie tez ma wady

konwerter leci po jakosci - moze niewiele teoretycznie - ale przy zdjeciach w ruchu to podwojnie wychodzi
konwerter zabiera swiatlo - z f4 robi Ci sie f5.6 - i zakladajac ze ciut bedziesz przymykal zeby miec lepsza jakosc to nagle
sie okaze, ze jak nie bedzie super slonca i tak dalej to Ci zacznie swiatla brakowac, a jak bedzie szarawo, bedziesz focil
rankiem czy cos to tym bardziej

generalnie z d800 sprawa wyglada fajnie jako body DX+FX w jednym tylko znakiem zapytania w foto-loto jest czy starczy mi te
6 klatek na sekunde, ale to mozna sobie sprawdzic na jakiejs imprezie - ustawic sobie 6 fps jako predkosc w trybie CL (np d300)
i tak pofocic przy okazji jakiegos wyjazdu na lotnisko czy pokazy i bedzie wiadomo

no i dla 6fps trzeba bedzie kupic gripa + ladowarke + nowe baterie - czyli +2 tys co najmniej imho - na pewno wiecej niz obecnie taki
komplet dla D300(s)

seba:
kurcze czy nie wydaje wam się że te 6kl/s jest specjalnie zaniżone przez Nikona? bez gripa do 5 kl/s.
zobaczymy co pokażą z d400 ale mam nadzieje że nie idą tym torem bo zaraz się okaże że następca d300 będzie miał 4kl/s a z gripem 5kl/s.

bez rewelacji to D800 - spodziewałem się większej miazgi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej