FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
No jest D4
JIMIX:
"by stuffing the D4 with a huge memory buffer, Nikon has smartly smoothed over differences between the maximum write speeds achievable with each of these card types."
14s (CF) vs. 16s XQD przy 10fps (66 vs. 76 14-bit uncompressed NEFs) ... moze kiedys zrobi to komus roznice ;) - BUFOR - to jest chyba najistotniejsze, ze Nikon wrzucil do D4 na prawde pojemny bufor.
kichu:
--- Cytuj --- The megabytes-per-second (MB/s) figures in the table below were derived by timing how long it took the D4 to write a 30-frame burst of 14-bit uncompressed NEF photos to the memory card. Timing commenced when the camera's card status light illuminated, and stopped when the light went out.
--- Koniec cytatu ---
JIMIX:
Dla zainteresowanych zakupem D4 polecam swiezy tekst na DPreview:
http://www.dpreview.com/articles/6015410449/first-impressions-using-the-nikon-d4
Meggido:
Ciekaw jestem ceny tego cacka...
JIMIX:
--- Cytat: Meggido w Marzec 07, 2012, 09:24:47 am ---Ciekaw jestem ceny tego cacka...
--- Koniec cytatu ---
Mysle, choc mam nadzieje, ze sie pomyle, ze w PL nie bedzie sie oplacalo kupowac toto, szczegolnie na poczatku, gdy tylko sprzet sie pokaze. Ja na pewno w kraju zakupow nie bede robil w tym temacie, bo swoja kase bardzo szanuje, a szykuja mi sie na prawde mega zakupy (korpusy i optyka, z ukierunkowaniem na fot. lotnicza i krajobrazowa). Na razie czekam, obserwuje, zobaczymy. Przede wszystkim czekam na nowy korpus klasy D300s. Moze bedzie cos po linii Sony w sensie rozdzialki - jakies 20-kilka mega na APS-C to bym sie zastanawial czy by nie wziac czegos takiego zamiast D800 (jednak "konwerter" 1.5X kusi, a takie 24 mega do landszaftow tez sie nada z racji malego piksela, a i optyka tansza pod DX).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej