FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Nowy CaptureNX

<< < (3/5) > >>

kichu:

--- Cytat: Eskimos w Grudzień 20, 2011, 09:06:29 pm ---Własnie sam zrobi, przynajmniej wydawalo mi sie ze upgrade tak dziala, wlaczasz a on sobie sam kasuje to co trzeba i nadpisuje nowe pliki a tu bubba bo wylacza sie instalator i sapie zeby odinstalowac starsza wersje.  Moze zle kliknalem na ikone  ;D

--- Koniec cytatu ---

Ale u mnie nic nie sapie. Zadaje pytanie czy posadzic wersje 32 czy 64, po czym kilka klikniec typu zatwierdzenie EULA itp pierdol i sie instaluje wszystko.

Oczywiscie kluczyk trzeba wklepac przy migracji 32->64 lub vice versa. Jak robilem upgrade 2.2.8 na 2.3.0 (bez zmiany 32->64 lub odwrotnie) to o klucz nie pyta.

Nota bene nawet wersja 32bit tez sporo przyspieszyla. Aaa i zawazylem dwie nowe opcje z preferencjach

- jedna pyta sie czy w nefie zapisywac tylko miniaturke (thumbnail) czy tez miniaturke i jpga do pogladu (preview)
- teraz defaultowo jest WYlaczony cache przy grzebaniu w nefach, trzeba go sobie wlaczyc

Tomaszek:
Zainstalował się sam, bez potrzeby odinstalowywania czegokolwiek. Mam tylko nadzieję że widząc 64 bitową wersję systemu, sam też zainstalował się w takowej, bo nie pytał mnie jaką wersję chcę posadzić. Program faktycznie zapierdziela :)

kichu:
Teraz widze, ze pyta sie jak ma sie zainstalowanego color efexa - wtedy wie ze efex z 64bitowa wersja nie bedzie chodzil i pyta o decyzje.

Jak odisntalowalem efexa to sam instaluje bez pytania wersje 64bit.

Marcin T:
Jadąc na prechistorycznym XP zainstalowałm 2.3.0 i program również pracuje dużo szybciej. O nic nie pytał.
Niestety próba zainicjowania jakiegokolwiek filtra powoduje wywalenie się programu. Reinstalka efect pro nic nie daje.
Dla mnie to kolejna bublowata poprawka.
Wróciłem do starej i dobrej 2.0.0.

kichu:
Marcin - od dawien dawna CNX na Win7 pracuje duzo lepiej niz na XP. Prawdopdobnie ma to jakis zwiazek z biliotekami NET.Framework, ktore w starym XP byly dodatkiem systemu
a teraz sa jego czescia.

Tutaj 2.3.0 + CEP chodza idealnie - wlasnie na Win7.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej