ZDJĘCIA INNE > Przyroda
koty_sqpien_JOKOT
sqpien:
Witam!
Sprowokowaliście mnie do kotów...
Bo zwierzaki lubiłem zawszę, a obecnie dzięki mojej Asi koty na co dzień mam i to w sporych ilościach.
Asia założyła fundacje JOKOT, która pomaga bezdomnym kotom, i w działalność tą wkłada masę serca, czasu i pieniędzy. Powiew wam, ze czasami jest przykro jak nic już pomóc choremu kociakowi nie można, ale wielka radość jest jak się da takiego odratować i znaleźć mu potem domek i dostawać maile ze zdjęciami jak były podopieczny rośnie i ma się dobrze. Gdybyście chcieli wiecej o działalności fundacji to proszę: www.jokot.pl - a dla kociarzy polecam tam poradnik: www.jokot.pl/vademecum.doc
A od siebie dodam, że jest zasadnicza róznica pomiędzy fotografowaniem kotów a samolotów - te ostatnie nie liżą obiektywu...
zatem proszę:
pod opieka fundacji często są kociaki - takie kulki jak to kocie:
1
zatem karmienie jakby konieczne
2
ale niektóre choć małe, pożywienie znajdują bez pudła.. a w słoiku
3
inne starsze wiedza gdzie więcej tego pożywienia da się znaleźć
4
no i oczywiście popić to co się podkradło i jest inspiracja do działań
5
można sobie poszarpać kabel od żelazka
6
można spokojnie poleżeć w zaimprowizowanym posłanku
7
można oczywiście leżeć zespołowo
8
9
można palec gryźć
10
a tu dodatki:
niczym stacja radiolokacyjna trójwspółrzedna
11
kot zdziwiony bardzo
12
zabawy
13
a tu kot zmęczony pracą na pikniku fundacji
14
Tomaszek:
Śliczne kociaki. Na 9 to jakbym swoje widział :)
Złoty:
Frakcja kocia rośnie w siłę :)
Cytat Sqpien: A od siebie dodam, że jest zasadnicza róznica pomiędzy fotografowaniem kotów a samolotów - te ostatnie nie liżą obiektywu...
A ja dodam od siebie, że mam wrażenie że samoloty jakoś wolniej się poruszają i co któryś w matryce wpadnie, z młodymi kociakami gorzej.
sqpien:
hm, Kociaki podlegają zasadzie nieoznaczalności Heisenberga, nigdy nie wiadomo gdzie mogą się pojawić, z pewnym zafalowaniem prawdopodobieństwa, że najczęściej pod nogami...
Co do trudów zdjęć, zdarzyło mi się zdjęcie usiłować zrobić, gdy na pasku od aparatu huśtały się dwa kociaki, co wspaniale utrudniało robotę
hesja:
ostatni jest odjazdowy :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej