FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Ciemne zdjecia

<< < (2/3) > >>

hlynur:
Mam podobne ustawienia jak TY, z tym że tym mam na 6500, światło na control eye, a gain kolejno 99,97,96

kichu:
gain jak nie masz kalibratora to bym nie ruszal

kwiecin moj wniosek za mala jasnosc - kiedys tez jechalem na 20-30 i jak daje odbitki do labu to to jest idealne ustawienie (monitor swieci podobna jasnoscia jak papier), ale w stosunku
do tego co widzi na monitorach reszta swiata to juz nijak sie ma i dlatego sa roznice w pkt widzenia

dlatego obecnie robie przy jasnosci 80, a skrecam na ciemno tylko jak cos chce dac na papier

generalnie przedzial 60-80 imho jest akurat

80 w eizo to i tak jest stonowane w stosunku do tego co widac na monitorach konsumenckich, a dosc dobrze widac wtedy jak sie np. przegina na niebie i kaszka wychodzi

hlynur:
Najlepiej jak byś miał widomego daltonistę, on od ręki by Ci powiedział jak masz monitor ustawić.

Silvver:
Ja myślę, że ustawienia zależą od modelu. W moim mam fabrycznie nic nie ruszane :
Jasnosc 46
kontrast 100
temp 6500K
gamma 2.2

94,98,100

Nic tutaj nie ruszałem bo gość co mi robił profil kazał tu nawet nie zaglądać. Więc ustawiłem w systemie profil i jazda.

Nie wiem czy można dawać tutaj linki do innych for ale może mi to ujdzie :
http://mva.pl/viewtopic.php?f=21&t=6
Poczytaj, potestuj i uważaj bo tam drogo  ;)

hlynur:
Dlaczego drogo? Ja u niego tzn. Mastifa kupowałem swoje eizo wraz z kalibracją i jestem zadowolony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej