IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Archiwum 2011
KALENDARZ IMPREZ LOTNICZYCH 2012 - roboczy
kichu:
duxford flying legends ma nowy termin - 30-czerwiec + 1 lipiec
hesja:
--- Cytat: kichu w Październik 17, 2011, 03:58:47 pm ---duxford flying legends ma nowy termin - 30-czerwiec + 1 lipiec
--- Koniec cytatu ---
no to idealnie - Ju noł łot aj min 8)
Eskimos:
Bodø 16-17 czerwiec, pierwsze pokazy SPFL za kolem podbiegunowym, dzien polarny i te sprawy ;)
A tak na powaznie, miejscowka nad samym morzem, z duuuuuza wilgotnoscia, stulecie krolewskich sil powietrznych, 75 lecie lotniska w Bodø i 60 lecie Avinor. Standard z Norwegii czyli F-16, Orion, Hercules, najprawdopodobniej wyciagna z magazynu F-5 i F-104 na chodzie, Dakota, F-84 juz prawie odresteurowany i w przyszlym roku ma zaczac brac udzial w pokazach, deHavilandy i stare drewutnie. Calkiem pewne jest ze zjawia sie Finowie z F-18 i Szwedzi z Saabami, Ruscy niby sie chlaja z wikingami o rope ale na wiekszych pokazach zawsze sa. Jurgis juz zapowiedzial ze bedzie na pewno. Moze byc calkiem niezla impreza (jak na skandynawskie warunki ;D ;D ;D ), w 2008 bylo calkiem niezle ;)
hlynur:
W 2006 spałem pod tym lotniskiem na przedłużeniu pasa w namiocie.
Nie będę opisywał jak rano wystartowały na dopale, a ja razem z namiotem w długą bo nie wiedziałem co się dzieje.
hesja:
ooooopisz :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej