Witam i pozdrawiam wszystkich, fajna inicjatywa, mam nadzieję że forum będzie rozrastało i i stanie się dla mnie kolejnym pożeraczem czasu w pracy i w domu 
Nawiązując do cytowanego postu, ja to się w sumie wogóle nie przedstawiłem, a wlazłem z pisaniem we środek niejako...
Jak mnie zwą? Jarek w sumie jestem, dodałem jeszcze 's', żeby było bardziej nikowo, ale było mało czasu, zapis powstawał na potrzeby warsztatów obróbkowych na jesieni, to i poleciało. W zasadzie to teraz chciałem zmienić nika na Plusz, bo to takie podobno pasujące do mnie. Tylko, że już chyba forum w bazie, w tabeli userów nika ma jako identyfikator, więc pewnie nici...
Jak tu trafiłem? No w tu sprawa prosta: aparat w ręku mam od 6 klasy podstawówki, potem licealny fotograf, a potem ... długo nic, aż przyszła Góraszka i tak się zaczęły zdjęcia samolotów. Tak trochę po linii zawodowej, bo z zawodu jestem inżynierem od dźwigów, koparek, traktorów, itp

A SPFL? To już rykoszet od warsztatów Nikona i jego prowadzącego, znaczy się Hesji. To niesamowite ile ten człowiek może opowiadać, a i tak jak przychodzi co do czego, to tak szybko te samoloty latają, że wylatuje z głowy. No więc znowu wracam i znowu się staram czegoś nauczyć
Może w nagrodę mozolnej nauki. kiedyś zostanę jakimś członkiem u Was, czy cóś ... ?

Pozdrawiam wszystkich,
JarekS ( w przyszłości może Plusz

)