FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
[SKRADZIONO] Nikkor 70-200 f/2.8G VR II
szamal:
8) 8) 8)
kaczy:
--- Cytat: szamal w Sierpień 21, 2011, 11:55:58 am ---Jako człowiek po przejściach (dwa lata temu skroili mi cały plecak - body + szklarnia - pisałem o tym na forum NKP) powiem tylko ze numerow seryjnych już dawno na sprzęcie nie ma :( (...) Oprócz mojego sprzętu mieli jeszcze kilka puszek i obiektywów ale wobec braku zgłoszeń sprzęt wrócił do bandziorów :o bo nie było podstaw aby im go zabrać!!! Notabene do dnia dzisiejszego sprawa w sadzie jeszcze się nie skończyła bo główny podejrzany został przez sad wypuszczony i do tej pory policja nie może go zlokalizować!!!
--- Koniec cytatu ---
Tak jak pisałem w pierwszym poście - sprawa już trafiła na policję i jest w toku, ale szczegółami nie wypada mi się dzielić publicznie. Podałem numer seryjny, aby w razie okazji zakupu takiego szkiełka zwrócić uwagę na numer (lub jego brak - co jest także dość podejrzane). Nie jest to mój obiektyw, ale znałem go dość dobrze z racji tego, że miałem okazję z niego nieco korzystać (ostatnio wypożyczałem go w czerwcu).
gonzo5:
Jeżeli to nie problem, to może warto poznać okoliczności, w jakich nastąpiła kradzież. Człowiek uczy się na błędach i może w przyszłości pozwoli to uchronić sprzęt przed podobnymi zdarzeniami... Oczywiście, jeśli to nie koliduje z niczym.
kaczy:
--- Cytat: gonzo5 w Sierpień 21, 2011, 11:20:57 pm ---Jeżeli to nie problem, to może warto poznać okoliczności, w jakich nastąpiła kradzież. (...) Oczywiście, jeśli to nie koliduje z niczym.
--- Koniec cytatu ---
Dość specyficzna sytuacja związana mocno z przeznaczeniem tego obiektywu itd. Na tym etapie sprawy wolałbym się jednak nie dzielić zbyt wieloma znanymi mi szczegółami (zwłaszcza publicznie).
Nawigacja
Idź do wersji pełnej