FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Pierwszy Mac :)

<< < (2/7) > >>

Jamal:
Kichu, gratulacje. Przed Tobą czas bezproblemowej obsługi peryferiów i problematycznej obsługi polskich znaków :)

http://myapple.pl/content/ - chyba największe polskie forum. Znajdziesz wszystko. Jakby co pisz, pomogę w miarę możliwosci ;)

deoc:
witam w klubie u mnie mac stoi ladnych pare miechow - dziala wszystko ;) jak zatesknisz za winda to parallels desktop a z aplikacji to Aperture mozesz sie pobawic i Angry Birds ;)  Weather HD :P ale i tak ostatnio wszystko to robie na ipadzie :P nie wiem jak w macbooku ale jak masz nowego to troche zajmie Ci nauka obslugi bajerow w gladziku... ja mam zainstalowany taki program, ktory pomaga zaprogramowac gesty itp, choc to podobno w Lionie poprawili.
Sam nie robilem updatea do Liona bo mi jakos tak opinie podzielone i sie wacham... niby 24euro - niby nic ale tez nic wielkiego nie wprowadzili ... ot service pack. Mam nadzieje, ze nie placiles za Liona, bo Ci sie nalezy za free...

szamal:
No to moje gratulacje ;D ja Maca uzyskuje już od dwóch lat i to jest to czego oczekiwałem od kompa :P Jeśli chodzi o przydatne programy to tak na szybko: Onyx (ale na Liona na razie jest wersja beta i u mnie są małe problemy wiec poczekaj na wersje stabilna); iBackup; Cyberduck; Appcleaner. Generalnie jak będziesz miał pytania to wal śmiało, postaram się pomóc w miarę możliwości. Poźniej na spokojnie podam Ci kilka ciekawych stron i soft który mi się przydaje ;)

kichu:

--- Cytat: upadek w Sierpień 09, 2011, 01:04:55 pm ---co Cię skłoniło do Maca ?
--- Koniec cytatu ---

Jednoznacznie ciezko odpowiedziec :) Podchodzilem juz do wymiany swojego starocia kawalek czasu temu,
Mac byl jednym z typow, mocnym argumentem za byl fakt, ze kupujac wersje z ekranem 15" moglem miec matowa matryce z nieco wyzsza rozdzielczoscia zamiast blyszacej - wiadomo, zdjecia. Przy okazji wybitnie mi pasowal gabarytowo, mimo ze 15-tka to dosc cienka, jednoczesnie z dlugim czasem pracy na baterii. I cos takiego planowalem kupic pod koniec roku. Jednak jak padl moj dotychczasowy lapek, a w perspektywie jest teraz troche wyjazdow wzialem juz teraz... a ze wzgledu na to, ze nie moglem czekac poszla wersja bez matowego ekranu.

Na pewno nie bylo motywacja do zakupu nic z tego, co moznaby tradycyjnie podejrzewac :) Nie naleze do tych co maja z Win jakiekolwiek problemy... instalacje chodza u mnie przez caly czas zycia kompa bez reinstalacji, wszystko mam ogarniete tak jak chce, wirusow niet, nic sie nie sypie itd. Takze cala Mac-otoczka zwiazana z narzekaniem na Win zupelnie mi nie robi.

deoc@ Lion za free, Angry Birds wiadomo, gesty sa bardzo fajne i wygodne, w Lionie vs starszy widze, ze jakos to przyjemniej ogarniete jest... glownie wk..wiaja mnie na razie przyzwyczajenia z lazeniem w eksploratorze pod windows (nie dziala backspace - wstecz) i o ile kombinacja kopiuj-wklej chodzi, o
tyle nie wiem czemu nie moge zrobic wytnij-wklej jak chcesz przeniesc pliki

Jamal & szamal @ dzieki i czekam :)

Amon @ jak wybuduja McD we Wrześni to specjalnie dla Ciebie napisze :P

volt:

--- Cytat: Amon w Sierpień 09, 2011, 02:14:04 pm ---W ogóle wchodząc w ten temat to myślałem, że Ci kichu we Wrześni McDonalna w końcu postawili i chciałeś się pochwalić ;).

--- Koniec cytatu ---

Miałem idealnie takie skojarzenie w pierwszej chwili ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej