ZDJĘCIA INNE > Przyroda
Kaczkowato
(1/1)
kaczy:
Wreszcie miałem na czym odpalić Aperture, wrzucam więc kilka zdjęć z pewnego czerwcowego popołudnia. Prosto z Polski - z mojego ulubionego (bo kojarzącego się z dzieciństwem) parku w Piotrkowie Tryb. Nie jest to mistrzostwo w porównaniu z tym co już widziałem na tym forum, no ale...
01.
02.
03.
04.
05. ("Bo pies..." - sierściuch dość często przychodzi do mnie jak tylko pojawiam się w parku)
06. BONUS 1 (nie za bardzo mi się podoba - za zielono tu)
07. BONUS 2
Amon:
Mam wrażenie, że modelki były zawsze w cieniu, a światło oświetlało tło - to w kwestii fotografowania.
W kwestii kadrowania - 2 ma za dużo pustego miejsca z prawej względem lewej. 3 ma przyjemny kadr, 4 ciężka z lewej a z prawej babol na brzegu.
kot ma fajny kadr, ale chyba do kwadratu bym dał.
kaczy:
Dorzucam jeszcze jedno do kolekcji...
08.
--- Cytat: Amon w Sierpień 08, 2011, 08:25:59 am ---Mam wrażenie, że modelki były zawsze w cieniu, a światło oświetlało tło - to w kwestii fotografowania.
--- Koniec cytatu ---
Nie miałem blendy ;)
--- Cytat: Amon w Sierpień 08, 2011, 08:25:59 am ---W kwestii kadrowania - 2 ma za dużo pustego miejsca z prawej względem lewej. (...) 4 ciężka z lewej a z prawej babol na brzegu.
kot ma fajny kadr, ale chyba do kwadratu bym dał.
--- Koniec cytatu ---
2. Nie chciałem kadrować centralnie, ale strasznie mnie tu rozprasza to źdźbło trawy (czy cokolwiek to jest) po prawej :(
4. Trochę szacunku dla modelki ;) ten "babol" z prawej to kolejna kaczka (ale fakt - kiepsko to wygląda)
5. Kot - kwadrat faktycznie byłby lepszy, tylko JAK? Więcej drzewa (ciąć zaraz za ogonem?), centralnie, więcej z prawej? Mam z tym straszny dylemat...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej