FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
proszę o pomoc
wilk:
--- Cytat: kichu w Lipiec 24, 2011, 12:18:37 pm ---ja tez mam 60, jasnosciowo jest w miare ok - ustaw sobie tadziu 60 (skrecic zawsze zdazysz) i popatrz na fote
jasnosciowo jest ok, chociaz samolot jest w cieniu wiec glownie ciemnawy jest - ale zjadliwie, natomiast
dopalacz ma jakis dziwny kolor - w klimacie jakbys za mocno gasil przepal - dodatkowo bialy fragment
chmurki w lewym dolny, na jej krawedzi przy laczeniu z niebieskim robi sie cos dziwnego
--- Koniec cytatu ---
przedtem miałem na 60 to wszyscy mówili że ciemno, dlatego zjechałem na 15
z dopalaczem nic nie robiłem, a przepałów nie było i ich nie gasiłem,
co do chmurki - to może być efekt Vivezy :(
holka:
jak dla mnie, w sensie na moim monitorze marki dodupnej, powyzsza fota jest idealna, szczegoly w cieniach, brak przepalow :)
kichu:
Tadziu, a jaka jasnosc ma ten Twoj na ustawieniach fabrycznych ?
druga sprawa jak zmieniasz jasnosc to powinienes tez przekalibrowac na nowych ustawieniach
wilk:
--- Cytat: kichu w Lipiec 24, 2011, 01:12:51 pm ---Tadziu, a jaka jasnosc ma ten Twoj na ustawieniach fabrycznych ?
druga sprawa jak zmieniasz jasnosc to powinienes tez przekalibrowac na nowych ustawieniach
--- Koniec cytatu ---
na ustawieniach fabrycznych ma 60%
kichu:
zostaw na razie jak jest, przekalibruj, obrob kilka fot, zapodaj i zobaczymy
wez zrob tez jakas fote z tylu rozne normalne oswietlenie (nic na kontrze, na tle nieba w cieniu itd.), obrob tak zeby Twoim zdaniem bylo dostatecznie jasno i porownamy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej