IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Archiwum 2011
VIII Małopolski Piknik Lotniczy [25-26.06] POKAZY ODWOŁANE
BNOVY:
oszzzzz kurna >:( tak się nastawiałem.... :'(
wielka szkoda.
mariorz:
A ja cos tak czułem w kościach...
deoc:
no szkoda... wielka szkoda :(
--- Cytuj ---Wykonywanie lotów akrobacyjnych możliwe jest w strefach lotów akrobacyjnych, wyznaczonych zgodnie z zasadami określonymi w § 2 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 22 grudnia 2003 r. w sprawie wyjątków od zakazu wykonywania lotów próbnych i akrobacyjnych nad osiedlami i innymi skupiskami ludności (Dz. U. Nr 230, poz. 2304).
Wysokości minimalne wykonywania lotów akrobacyjnych to 300m w rejonie lotniska lub lądowiska i 500m poza rejonem lotniska lub lądowiska.
Loty akrobacyjne państwowych statków powietrznych w ramach publicznych pokazów lotniczych odbywają się zgodnie z art. 123 ustawy - Prawo lotnicze, tak więc statki, te oraz ich załogi podlegają opisanym w rozporządzeniu kryteriom bez jakichkolwiek odstępstw. Należy przez to rozumieć, że program publicznych pokazów lotniczych powinien zawierać również wszelkie informacje dotyczące również lotnictwa państwowego, o jakich mowa w przypadku wnioskowania o obniżenie wysokości lotu oraz informacje jakie są wymagane do programu publicznych pokazów przedkładanego Prezesowi ULC do zatwierdzenia.
--- Koniec cytatu ---
zaraz płock podniosą na 500m npm i jedynie w Zakopanem bedzie mozna fajne pokazy zrobic... :/
sila:
--- Cytat: deoc w Czerwiec 08, 2011, 09:25:33 pm ---
zaraz płock podniosą na 500m npm i jedynie w Zakopanem bedzie mozna fajne pokazy zrobic... :/
--- Koniec cytatu ---
Teleskop Hubble'a tanio kupię!
(przynajmniej Szufę na tle gwiazd może przyfocę)
Spad:
Tak na marginesie - wygląda na to, że za zachodnią granicą nie mają aż takich restrykcji, nawet po zaostrzeniu przepisów po katastrofie w Rammstein.
http://de.wikipedia.org/wiki/Flugschau#Sicherheitsauflagen
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej