IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Archiwum 2011

VIII Małopolski Piknik Lotniczy [25-26.06] POKAZY ODWOŁANE

<< < (4/9) > >>

BNOVY:
oszzzzz kurna >:( tak się nastawiałem....  :'(
wielka szkoda.

mariorz:
A ja cos tak czułem w kościach...

deoc:
no szkoda... wielka szkoda :(

--- Cytuj ---Wykonywanie lotów akrobacyjnych możliwe jest w strefach lotów akrobacyjnych, wyznaczonych zgodnie z zasadami określonymi w § 2 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 22 grudnia 2003 r. w sprawie wyjątków od zakazu wykonywania lotów próbnych i akrobacyjnych nad osiedlami i innymi skupiskami ludności (Dz. U. Nr 230, poz. 2304).

Wysokości minimalne wykonywania lotów akrobacyjnych to 300m  w rejonie lotniska lub lądowiska i 500m poza rejonem lotniska lub lądowiska.

Loty akrobacyjne państwowych statków powietrznych w ramach publicznych pokazów lotniczych odbywają się zgodnie z art. 123 ustawy - Prawo lotnicze, tak więc statki, te oraz ich załogi podlegają opisanym w rozporządzeniu kryteriom bez jakichkolwiek odstępstw. Należy przez to rozumieć, że program publicznych pokazów lotniczych powinien zawierać również wszelkie informacje dotyczące również lotnictwa państwowego, o jakich mowa w przypadku wnioskowania o obniżenie wysokości lotu oraz informacje jakie są wymagane do programu publicznych pokazów przedkładanego Prezesowi ULC do zatwierdzenia. 
--- Koniec cytatu ---

zaraz płock podniosą na 500m npm i jedynie w Zakopanem bedzie mozna fajne pokazy zrobic... :/

sila:

--- Cytat: deoc w Czerwiec 08, 2011, 09:25:33 pm ---
zaraz płock podniosą na 500m npm i jedynie w Zakopanem bedzie mozna fajne pokazy zrobic... :/

--- Koniec cytatu ---

Teleskop Hubble'a tanio kupię!
(przynajmniej Szufę na tle gwiazd może przyfocę)

Spad:
Tak na marginesie - wygląda na to, że za zachodnią granicą nie mają aż takich restrykcji, nawet po zaostrzeniu przepisów po katastrofie w Rammstein.
http://de.wikipedia.org/wiki/Flugschau#Sicherheitsauflagen

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej