FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

szybkość kart CF

<< < (2/11) > >>

Eskimos:
Kichu, powylaczalem wszystko i jest wciaz 17 klatek. Madre glowy mowily ze 23 klatki mozna wyciagnac na szybszych kartach bo zanim bufor sie zapcha do konca to zdazy czesc zdjec wrzucic na karte i zwolnic miejsce, teoretycznie to ma jakis sens, praktycznie nic sie nie dzieje, na 2gb extremeII mam r17 i tyle zdjec robi do czasu zatrzymania sie aparatu i na 16gb extreme IV mam r17 i tez  po siedemnastym zdjeciu konczy sie seria.

Pytanie za skrzynke piwa w Radomiu badz Axalp*, jak do cholery wyciagnac 23 klatki o ktorych mowa w instrukcji od D700 .

*to nie zart .

Amon:
no właśnie, a ile powinno być w buforze w D300s?

deoc:
Ostatnio w moim d300 kupilem sandiska extreme - z nowej serii 60mb/s - a reszte mam extreme iii czyli 30mb/s  jsK bedziemy w plocku to porownamy bo wg mnie roznica jest minimalna i to korzysc extreme iii a cena tez lepsza bo teraz to extreme iii nazywa sie Ultra a roznica w cenie 205/110zl za 8gb to jednak spora i nastepne kupie ultra bo extrema to nie wiem moze jakis d3x ma szybsza szyne

kichu:
nowe ultra, sa odrobine szybsze niz ich poprzednik czyli extreme III 30mb/sek - mam obie

Amon:
a może ktoś rzucić okiem na ile zdjęć ma bufor w d300s? ja mam 11 fot i się właśnie zacząłem nad tym głębiej zastanawiać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej