FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

szybkość kart CF

<< < (6/11) > >>

kux:
co nieco jest tutaj:
http://www.chip.pl/ranking/pamieci-masowe/karty-pamieci-flash-cf

a test konkretnie w puszcze był na www.robgalbraith.com

ale strona cos nie chodzi...

kichu:
no wlasnie o glabraitha mi chodzilo

z tym ze on najnowszych kart juz nie testowal, te testy widzialem gdzies indziej

kux:
zgadza się, ten jego test to tak dwa latka lekko ma
nic nowszego nie rzuciło mi się na oczy, a trochę googlałem

Skibek:

--- Cytat: Eskimos w Czerwiec 08, 2011, 11:03:16 am ---Jakbym nie kombinowal po 17 zdjęciu kończy się seria, chyba że wliczyc anemiczne 1 na sekundę, ale to mnie nie zadowala ;) krata piwa czeka na szczesliwca ;)

--- Koniec cytatu ---
A może masz ustawione max zdjęć w serii na 17 ;)
Ja np. mam ustawione na 10 i potem muszę ponownie wcisnąć spust migawki (na kolejne 10).
Nie jestem zwolennikiem serii bez opamiętania, a czasem sa takie sytuacje, że trzymamy spust przez 4 sekundy po "scenie" (i prawie 40 zdjęć idzie w piach).

--- Cytat: Eskimos w Czerwiec 07, 2011, 07:36:28 pm --- Powinno być 23 zdjęcia , jest 17 , w D200 bez żadnych kombinacji było 21 .

--- Koniec cytatu ---
A może tylko tyle pokazuje, ale rzeczywiście wejdzie tych 23 zdjęć (bo 6 wejdzie dodatkowo jak podczas tej serii bufor się opróżni). Spróbuj bez karty zrobić ten test i z kartą. W pierwszym przypadku powinno wejść 17zdjęć, a w drugim więcej niż 17. Kolejna sprawa to szybkość zdjęć w serii. Jak masz 7-8kl/s to bufor nie zdąży się opróżnić na tyle, żeby weszło jeszcze te dodatkowe 6 zdjęć.
Jak ustawisz np na wolnej serii np. 4kl/s to może wejdzie Ci i 30 zdjęć w pełnowymiarową szybkościowo (4kl/s) serię.

Co ciekawe... U siebie zauważyłem, że jak mam ustawione na samowyzwalacz to mi pokazuje, że zrobi 35 zdjęć w "serii" ;) W rzeczywistości chyba wejdzie więcej ;P

Eskimos:

--- Cytat: Skibek w Czerwiec 12, 2011, 11:19:47 am ---
A może masz ustawione max zdjęć w serii na 17 ;)
Ja np. mam ustawione na 10 i potem muszę ponownie wcisnąć spust migawki (na kolejne 10).
Nie jestem zwolennikiem serii bez opamiętania, a czasem sa takie sytuacje, że trzymamy spust przez 4 sekundy po "scenie" (i prawie 40 zdjęć idzie w piach).
--- Koniec cytatu ---

:P

Robie serie po 3-4 zdjecia, ale wlasnie czasami przydaloby sie te 6 wiecej w buforze, np flary w Axalp  ;)

--- Cytat: Skibek w Czerwiec 12, 2011, 11:19:47 am ---A może tylko tyle pokazuje, ale rzeczywiście wejdzie tych 23 zdjęć (bo 6 wejdzie dodatkowo jak podczas tej serii bufor się opróżni). Spróbuj bez karty zrobić ten test i z kartą. W pierwszym przypadku powinno wejść 17zdjęć, a w drugim więcej niż 17. Kolejna sprawa to szybkość zdjęć w serii. Jak masz 7-8kl/s to bufor nie zdąży się opróżnić na tyle, żeby weszło jeszcze te dodatkowe 6 zdjęć.
Jak ustawisz np na wolnej serii np. 4kl/s to może wejdzie Ci i 30 zdjęć w pełnowymiarową szybkościowo (4kl/s) serię.

Co ciekawe... U siebie zauważyłem, że jak mam ustawione na samowyzwalacz to mi pokazuje, że zrobi 35 zdjęć w "serii" ;) W rzeczywistości chyba wejdzie więcej ;P

--- Koniec cytatu ---

Wchodzi 17 i koniec, chyba ze do "serii" zaliczyc te pojedyncze zdjecia co sekunde, ale w taki sposob to mam serie na 800 zdjec, az sie 16gb nie zapelni  tylko nie o taka serie mi chodzi  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej