FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

szybkość kart CF

<< < (4/11) > >>

deoc:

--- Cytat: Amon w Czerwiec 07, 2011, 10:29:45 pm ---a może i fakt, zaraz sprawdzę. bo kartę formatowałem w aparacie i nadal 11. zaraz se poklikam, dzięki.

--- Koniec cytatu ---
Formatuj jeszcze raz.. U mnie sie czasem zawiesza i pokazuje 3 !!!!!!! Format karty zdaje sie pomagal... Ew karte zmien

Amon:
Redukcja szumów - długie naświetlanie - ta opcja paskudzi. Niby ona się włącza przy długich naświetlaniach, ale bufor zmniejsza z 17 na 11.
Kompresja bezstratna i brak kompresji - nie zmienia u mnie ani buforu ani ilości (tej wyjściowej) zdjęć na karcie. Dopiero kompresja stratna zwiększa ilość zdjęć.

kichu:
Wszystko sie zgadza.

Z kolei nefy bez kompresji zjadaja Ci niepotrzebnie miejsce na karcie, lepiej uzywac skompresowanych  bezstratnie.

wilk:
to że wyświetla 17, nie znaczy że "tylko" tyle zrobi; bo w międzyczasie pliki są ładowane z byfora na kartę; dlatego wyjdzie więcej, o ile - wszystko zależy od informacji - każde zdjęcie przecież ma inną wielkość w mb.

Eskimos:

--- Cytat: wilk w Czerwiec 08, 2011, 09:52:09 am ---to że wyświetla 17, nie znaczy że "tylko" tyle zrobi; bo w międzyczasie pliki są ładowane z byfora na kartę; dlatego wyjdzie więcej, o ile - wszystko zależy od informacji - każde zdjęcie przecież ma inną wielkość w mb.

--- Koniec cytatu ---

Jakbym nie kombinowal po 17 zdjęciu kończy się seria, chyba że wliczyc anemiczne 1 na sekundę, ale to mnie nie zadowala ;) krata piwa czeka na szczesliwca ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej