IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Archiwum 2011
4-5czerwca Pardubice
kwinto:
właśnie wróciłem - byłem tylko w niedziele - taki 22 godzinny wypadzik :D
podsumowując: późny start imprezy (ok. 12), miejscówka pod słońce in minus
ilość sprzętu, szczególnie historycznego, realizm rekonstrukcji, mała odległość do "osi" pokazów in plus.
w przyszłym roku, jeżeli lista sprzetu będzie równie interesująca jadę na dwa dni: jeden w strefie pokazów a drugi pod płot
pozdrawiam
a-ha mi24 miał zaj... grafikę, mam nadzieję że udało mi się ją oddać na zdjęciach
Mori:
No tak jak pisał Tomaszek Limek w niedziele dał popis. Tym fajniej że pod koniec światło zdechło i akurat tylko na niego wyszło słoneczko i można było poszaleć. To co pokazywał na zeszłej Góraszce to nie był nawet cień Pardubic. No i miał okazję "zestrzelić" Bronco choć jego nie fociliśmy skupieni na Limku.
DC9 50 m nad głową - bezcenne. Nawet nie próbowaliśmy focić tylko staliśmy rozdziawieni.
:)
Na imprezce opłacało się jednak być obydwa dni bo niedziela była ciekawsza. W sobotę np. ALCA zrobiła dwa kółka i tyle ją było widać a w niedzielę dała w końcu ciekawy popis. Mustang w niedziele też kręcił połowę niżej. W sobotę pilot MS406, na którego tak czekałem, dał zapierający w piersiach pokaz kręcenia poziomych kółek 2 km za lotniskiem i na podobnym pułapie. Chyba go ktoś opieprzył bo w niedzielę było połowę niżej i nawet blisko lotniska. Do środy normalnie by się już wyrobił ale czasu zbrakło... Hawk w sobotę zrobił całe kołowanie po pasie i tak mu się zostało. W niedzielę za to pełen pokaz.
Jeśli chodzi o płot za lotniskiem to miejscówka obowiązkowa. Trzeba tylko mieć drabinkę i min. dwa paski do związania drutu kolczastego na płocie. Tomaszek obfocił nasz patent więc na backstage-u powinien wrzucić. Jedyna wada że ani grama cienia i trzeba być gotów na prawdziwy piekarnik. Noclegi i dojazd z pobliskiego Chrudimia też się sprawdziły. Idzie dojechać autem nawet pod sam płot ale chowaliśmy auto z 200m dalej w cieniu.
kifcio:
Panowie, to kto pisze newsa i relację z wyjazdu 8)
Mori:
A to ma być taki oficjalny czy raczej wewnętrzno-szkoleniowy opis?
hesja:
na www.spfl.pl
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej