ZDJĘCIA INNE > Krajobraz

Północne klimaty

(1/4) > >>

szamal:
Ponieważ szybkimi krokami zbliża się data wyjazdu na Islandię  ;D postanowiłem trochę powspominać i wyciągnąłem z szuflady trochę wspomnień z mojego ostatniego wypadu za koło podbiegunowe tj z wyprawy na Nordkapp 8)

I pomyślałem ze nie można być egoistą i trzeba sie z ludźmi dzielić radością życia  :P
Niektóre fotki mogą wydawać się znajome bo można je było kiedyś obejrzeć na NKP  :D

Niezdecydowanych zachęcam do wyjazdu w tamte rejony, a wiec do rzeczy ;D

1. Droga na płaskowyż Nordkapp

2. Widoczek z najdalej położonego na północ punktu kontynentu europejskiego (przynajmniej teoretycznie ;D)

3. Droga wiodąca z Nordkapp'u na południe

4. A to taka ciekawostka przyrodniczo-drogowa ;) oto najczęściej spotykany użytkownik dróg krajowych w tej części Norwegii  ;D (nawet częściej niż u nas Tiry na Gierkówce ;D ;D ;D)

5. A to już zatoka okalająca Tromso zwane Paryżem Północy  ??? cóż byłem kiedyś w Paryżu i do dzisiaj zastanawiam się skąd to skojarzenie  :o

6. Widok na wyspę Waleni północny skraj Lofotów (ale naprawdę północny i do tego skraj) :P

7. A to widok na najwyższe pasmo górskie na północ od Tromso - Lyngsalpene

8. Lyngsalpene z innej strony - w czasie odpływu

9. Było coś dla oka, wiec teraz cos dla duszy  ::) na tyłach lotniska w Oslo znalazłem stojący sobie samotnie taki oto egzemplarz  :D

I to na razie tyle, jak sie uda zrobić jakieś fajne foty na Islandii obiecuje też coś wrzucić pod Waszą ocenę ;D

MarS:
Klimaty super, aż się chce jechać, a te renifery to rozwalają  ;D

Tarantella:
pieknosci. 7 klasycznie zacna , reniferki rzadza  :)

BNOVY:
oj piękne zdjątka :) bardzo mi się widzą te z drogami, 7 i 8 kapitalne :) :)

Amon:
Pięknie jest, ale 7 mega.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej