FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

300mm/2,8 VR II + TC20III

<< < (2/9) > >>

Złoty:
Dokładnie te same mam przemyślenia Kichu, ideałem byłoby pojawienie sie TC17 III, ale póki co cisza na jego temat.

kichu:
jesli zostal poprawiony TC2 to predzej czy pozniej na pewno wyjda poprawione nastepne, podobnie bylo z odswiezaniem stalek (dostaly w koncu af-s), dlugich tele (dostaly vr2 i nanopowloki), takze poki bralbym z obecnym TC17 a jak wyjdzie nowy to po prostu zmienil podmianke

konwerterty praktycznie nie traca na wartosci, a jak sie lyknie uzywke, to de facto oddaje sie za tyle samo za ile sie kupilo

300/2.8 VR (poprzednia wersje - rozni sie tylko od nowszej VR - bo starsza juz miala jako pierwsze szklo nanopowloki) mialem przez rok
i trenowalem ja nagminnie z TC14/17 (nie bylo wtedy dwojki), zlego slowa nie moge powiedziec

z TC17 po przymknieciu 4.8 na 5.6 znikaly slady uzycia konwertera

sampelek z d700+300+tc17 @ f4.8

i 100% crop z w/w

Złoty:
Dziekuję, nie mam pytań :)

kichu:
jeszcze gwoli uzupelnienia jedyne gdzie konwerter sie czuje, to jakbys probowal mocno cropowac dalekie kadry

czyli np. z golego szkla mozesz sobie pozwolic nawet na kadr rzedu 80% i jesli jest ostry i w ogole to bedzie dobry detal

z konwerterem w takim ukladzie widac/czuc roznice - max co lubila moja 300 z tc to tak crop do 50%

wilk:
owszem, zestaw uniwersalny ale ja jednak bym wolał ( 300VRII + TC + okolice 20.000PLN ) za 22.000PLN kupić 500VR/4; co prawda używaną ale sprawdzoną i w rewelacyjnym stanie.

PS. Zloty jak byś był zainteresowany 500 ( lub ktoś inny, w podanej cenie ) to się do mnie odzywać ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej