HANGAR PARTY > Hangar Party
JAK MIJA DZIEŃ - pogaduchy
Meggido:
Do kominka wkładu Ci nie potrzeba. Ja mam klasyczny komin kominkowy (masło maślane :D) murowany z cegieł o przekroju 120x240mm. Odprowadzenie spalin z kominka rurą ze stali tytanowej o średnicy dobranej do kołnierza kominka, fi200 lub 240 jeśli dobrze pamiętam.
Wkład dwupłaszczowy do kotła musisz dobrać zgodnie ze specyfikacją kotła.
Robteek:
Deoc, a kto Tobie zaproponował piec dwufunkcyjny do domu jednorodzinnego ?
I drugie pytanie, co ten piec ma mieć za zadanie, ogrzewanie i ciepła woda użytkowa ?
I trzecie pytanie, jeśli ogrzewanie to jakie? podłogówka, podłogówka i grzejniki czy tylko grzejniki ?
I czwarte pytanie, czy będzie jakis bufor ciepłej wody? czy na żywca z pieca na bieżąco ?
I piąte pytanie, jaka firma Tobie to zaproponowała ?
deoc:
--- Cytat: Robteek w Kwiecień 26, 2011, 11:08:39 pm ---Deoc, a kto Tobie zaproponował piec dwufunkcyjny do domu jednorodzinnego ?
I drugie pytanie, co ten piec ma mieć za zadanie, ogrzewanie i ciepła woda użytkowa ?
I trzecie pytanie, jeśli ogrzewanie to jakie? podłogówka, podłogówka i grzejniki czy tylko grzejniki ?
I czwarte pytanie, czy będzie jakis bufor ciepłej wody? czy na żywca z pieca na bieżąco ?
I piąte pytanie, jaka firma Tobie to zaproponowała ?
--- Koniec cytatu ---
no wlasnie nikt mi nie zaproponowal, bo ostatnio mam tyle czasu, ze nawet nie mam czasu isc do konkurencji i czegos sie nauczyc, bo sam to tylko "w wykończeniówce siedze" - wczoraj troche zaczalem czytac o tym i zgupłem ;(
co do pieca to wlasnie chcialem aby ogrzewal dom a jednoczesnie dostarczal ciepla wode, wiec myslalem ze dwufunkcyjny - a to chyba jedno z zasobnikiem ma byc :/
Co do ogrzewania to tez czesciowo podlogówka, czesciowo grzejniki.
co do 4go to sie nie zastanawialem bo mialem nadzieje, ze to jeszcze daleko przede mna... a tu przy wyborze kominów trzeba juz wiedziec co i jak zapewne :( wiec teraz juz nie wiem czy 2 funkyjny czy jedno z zasobnikiem :/
Spad:
U mnie wisi w łazience piec Sunier Duval (modelu nie pamiętam, po powrocie do domu mogę sprawdzić i dac Ci znać), grzeje mi wodę i ogrzewa dom (częściowo podłogówka, częściowo grzejniki). Jestem z niego b. zadowolony.
Budujesz się w Częstochowie?
deoc:
--- Cytat: Spad w Kwiecień 27, 2011, 09:19:35 am ---U mnie wisi w łazience piec Sunier Duval (modelu nie pamiętam, po powrocie do domu mogę sprawdzić i dac Ci znać), grzeje mi wodę i ogrzewa dom (częściowo podłogówka, częściowo grzejniki). Jestem z niego b. zadowolony.
Budujesz się w Częstochowie?
--- Koniec cytatu ---
prawie w Cz-wie :) znaczy wyprowadzam sie na wieś;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej