IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Wywiad donosi

28.04.2011 - B744 El Al

<< < (3/10) > >>

volt:

--- Cytat: Robteek w Marzec 21, 2011, 06:01:01 pm ---
--- Cytat: volt w Marzec 20, 2011, 05:48:20 pm ---Czyli jak co roku - kwietniowa wizyta Żydów na Jumbo.
W końcu jakaś konkretna maszyna ;)

--- Koniec cytatu ---

A 380 nie był dal Ciebie gadką, to czym się tu zachwycasz?

--- Koniec cytatu ---

Gusta i guściki. Dla mnie Jumbo na głowę bije A380 pod każdym względem. Oczywiście z punktu widzenia pasjonata.

Robteek:

--- Cytat: BNOVY w Marzec 21, 2011, 06:34:55 pm ---

Zresztą arbuz bardzo pasuje do a380, bo ten jego przód to wygląda właśnie jak arbuz :D ;D

--- Koniec cytatu ---

Pospolicie zwany Muminkiem.

--- Cytat: volt w Marzec 21, 2011, 07:43:25 pm ---
Gusta i guściki. Dla mnie Jumbo na głowę bije A380 pod każdym względem. Oczywiście z punktu widzenia pasjonata.

--- Koniec cytatu ---

To taka trochę mitologia.
Zawsze będzie legendą ale trzeba być otwartym na następców.

volt:
Nie chodzi o otwartość na następców. Na ten przykład B748 jest dla mnie mistrzostwem świata. Większe silniki dały mu jeszcze większą moc.

A380 jest natomiast...dziwolągiem. Duży w powietrzu, mały na ziemi. 4 potężne silniki, a cichszy od Cessny Citation... No i ta sylwetka... :-\

kichu:
to prawda, odczucia mam troche jak volt... jumbo dobrze wyglada :)

Kakadz:
Według mnie - obie maszyny są piękne. 747 - legendarny kolos. Co do wersji 747-8 - zdecydowanie należały mu się "ponowne narodziny". A380 też ma w sobie to coś. Przepięknie wygląda na klapach podchodząc do lądowania. No i lubię go ze względu na rozmiary. Nieco większy od 747 i nieco mniejszy od An-225. Szkoda, że ani 747 ani A380 nie mogłem widzieć w tym roku na Okęciu... A nawiązując jeszcze do dyskusji na temat wyglądu nosa "Arbuza" - mi tam on się kojarzy z... łososiem. :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej