FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

70-200 VRII i TC 2.0 III

<< < (13/21) > >>

Eskimos:
Przez nieokreslony czas musi wystarczyc, zmienilem tylko 17 na 20eIII, zobaczymy w sobote na drifcie czy bylo warto :)

mirroo:

--- Cytat: Eskimos w Maj 12, 2011, 09:50:44 am ---Przez nieokreslony czas musi wystarczyc, zmienilem tylko 17 na 20eIII, zobaczymy w sobote na drifcie czy bylo warto :)

--- Koniec cytatu ---
Nie masz możliwości porównania 1.7 i 2.0eIII na tym samym szkle ?
Ciekawy jestem jak na starym 70-200 to wypada. Muszę kiedyś Amona zgwałcić na pożyczenie nowego 2.0

kichu:
rozdzielczosc slabiej, ale lepiej przenosi kontrast (czy tez raczej mikrokontrast), przez co na pierwszy rzut oka wydaje sie ostrzej... ale cropowanie obnaza braki rozdzieloczosci... nie ma co liczyc na duzego cropa z
czegos takiego...

bedzie dobrze pracowal w kadrach, na ktorych nie brakuje Ci ogniskowej (obiekt wypelnia calosc lub wiekszosc kadru), natomiast jesli liczysz ze sfocisz cos daleko albo cos co jest w kadrze bardzo male i nastepnie do cropniesz jeszcze albo ze to male bedzie mialo dobry detal, to wtedy mozesz sie rozczarowac

mirroo:
Ano właśnie kichu. Teoria to jedno a cyknąć zdjęcia i porównać to drugie :) Po tym co napisałeś powyżej i kilka postów wcześniej, po dorzuceniu do tego moich obserwacji, prawda jest taka, że samo dołożenie TC boga fotografii lotniczej ze mnie nie uczyni. Trzeba się nauczyć kiedy można go wykorzystać a kiedy nic nie da, a wręcz pogorszy. Ale i tak jestem zadowolony. Chyba bardziej niż z 70-300 VR.

Eskimos:
Kichu ma po części rację a już napewno z tym cropowaniem, nie ma co liczyć że walnie się zdjęcie na 340mm, copa 100% i będzie obrazek jak z 600, aczkolwiek jak się pozna wady i nauczy wykorzystywać sprzęt to można coś i z cropow wyciągnąć, akurat z takiego zestawu kilka cropowaniem zdjęć oceniliscie powyżej 80%:) z drugiej strony wciąż mamy to gole 70-200 które na waszych  wypadch do baz zmiazdzy 70-300 czy sigme 50-500.

Mirro, mam oba tc to mogę w sobotę je porównac .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej