IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Archiwum 2011

V Płocki Piknik Lotniczy [18-19.06.2011]

<< < (22/42) > >>

Złoty:
Hi,
Wydaje mi się, czy miejscówki na skarpie mają słonko w oko od wczesnego popołudnia?
Jest coś sensownego po drugiej stronie rzeki? No i - mosty mają być zamknięte chyba, jak tam się dostać?

Blister:

--- Cytat: Złoty w Czerwiec 12, 2011, 12:44:47 pm ---Hi,
Wydaje mi się, czy miejscówki na skarpie mają słonko w oko od wczesnego popołudnia?
--- Koniec cytatu ---
No tak niestety będzie.

--- Cytat: Złoty w Czerwiec 12, 2011, 12:44:47 pm ---Jest coś sensownego po drugiej stronie rzeki? No i - mosty mają być zamknięte chyba, jak tam się dostać?

--- Koniec cytatu ---
Z drugiej strony (czyli z Radziwia) dobrze się foci np. jak będzie slalom między pylonami, bo wtedy za tło będzie robiło Wzgórze Tumskie.
Co do mostów, to będzie zamknięty tylko stary most, nowy będzie przejezdny. Poza tym jak ktoś będzie posiadał akredytację to będzie mógł przejechać starym mostem, do tego celu będzie autko i kierowca który będzie jeździł w tą i nazad.

Maciekross:

--- Cytat: Skibek w Czerwiec 12, 2011, 11:40:35 am ---
--- Cytat: Maciekross w Czerwiec 11, 2011, 05:04:47 pm ---Orientujecie sie gdzie bedzie wystawa statyczna z Pz II i Pantera ? Skad ta pantera bedzie i czy jest w 100% replika ?

--- Koniec cytatu ---
Będzie na lotnisku AZM (http://www.aim.pansa.pl/lotniska/STRONA%20-%20BAZA%20DANYCH/lotniska/eppl.html)
Co do drugiego pytania...
Mówiąc 100% replika masz na myśli, że nie ma tam ani jednej części oryginalnej?
Czy może chciałeś powiedzieś 100% oryginał?

Jeżeli to pierwsze to może być pradopodobne. To jest chyba kopia zbudowana w oparciu o zdjęcia, rysunki itd. Oczywiście jak wszystko powstała na płycie podłogowej trabanta (albo czegoś równie uniwersalnego) ;)

Jeżeli chodzi o drugie to raczej niewiele jest w Polsce (i na świecie) 100% oryginałów z okresu wojny.
Wiesz, 100% oryginału to musiałby mieś też oryginalny lakier, instalację elektryczną, elementy gumowe (np. wężyki) i ani jednej współczesnej częśći (paliwo to nie część). 100% oryginał to rzecz raczej praktycznie niemożliwa (ale teoretycznie - owszem) ;)
No... Chyba, że mówiąc "oryginalne" mamy na myśli częśći produkowane współcześnie przez tego samego producenta, który produkował je w tamtych czasach (np. VW, Porsche). Albo lakier "identyczny z naturalnym" ;)

--- Koniec cytatu ---

No nie jest mozliwe zdobycie w 100% oryginalnego czolgu . Bo z tego co sie orientuje to w Polsce nie mamy zadnej oryginalnej Pantery chocby w 50% zlozonej z oryginalnych czesci . Moze zle pytanie zadalem moze zle mnie zrozumiales :P chodzi mi o to czy to bardziej jest replika czy oryginal ?

Skibek:

--- Cytat: Maciekross w Czerwiec 12, 2011, 03:22:45 pm ---No nie jest mozliwe zdobycie w 100% oryginalnego czolgu . Bo z tego co sie orientuje to w Polsce nie mamy zadnej oryginalnej Pantery chocby w 50% zlozonej z oryginalnych czesci . Moze zle pytanie zadalem moze zle mnie zrozumiales :P chodzi mi o to czy to bardziej jest replika czy oryginal ?

--- Koniec cytatu ---
No własnie ;)
Ten co będzie to chyba replika (ale nie dam sobie nic obciąć). V-tka (Panterka), która będzie to też skopiowana (w całości na nowo).

młody:

--- Cytat: Blister w Czerwiec 12, 2011, 12:50:38 pm ---Poza tym jak ktoś będzie posiadał akredytację to będzie mógł przejechać starym mostem, do tego celu będzie autko i kierowca który będzie jeździł w tą i nazad.

--- Koniec cytatu ---
O kurcze :D Full wypas :D Czyli jednak presska się do czegoś nada :D

a będzie jakieś połączenie Wzgórze Tumskie-Lotnisko w Płocku?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej