FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
Segregacja, kolekcjonowanie zdjęć?
Spad:
--- Cytat: hesja w Luty 17, 2011, 07:43:40 pm ---polecam dyski zewnetrzne WD
sam juz mam dwa i wygladaja na polce jak grube czarne ksiazki
--- Koniec cytatu ---
...co redukuje konieczność nabywania książek właściwych ::)
A serio - Hesja ma racje, dyski WD z serii My Book są b. dobre (choć nie włożysz ich do kieszeni). I działają via FireWire i eSATA, nie tylko USB.
Dzik:
--- Cytat: hesja w Luty 17, 2011, 07:43:40 pm ---ja jednak polecam takiego ktorego nie bedziesz wozil ze soba a trzymal w oddzielnym miejscu (zeby w razie np. pozaru na chacie zdjecia nie zniknely)
polecam dyski zewnetrzne WD
sam juz mam dwa i wygladaja na polce jak grube czarne ksiazki
--- Koniec cytatu ---
Ostatnio kupilem taki dysk 500Gb za 165 pln w minskim hipermarkecie:-) Nie muszę pisać w którym bo mamy jeden:-)
Master_D:
Ja osobiście wszystkie zdjęcia trzymam w folderze na kompie,a kopie mam na dysku zewnętrznym USB External Box Samsung 250GB SATA i jeszcze nigdy nie miałem problemu z tym dyskiem i nie boje się, tego że coś się może z fotkami stać.
kichu:
--- Cytat: Master_D w Luty 17, 2011, 10:12:21 pm ---Ja osobiście wszystkie zdjęcia trzymam w folderze na kompie,a kopie mam na dysku zewnętrznym USB External Box Samsung 250GB SATA i jeszcze nigdy nie miałem problemu z tym dyskiem i nie boje się, tego że coś się może z fotkami stać.
--- Koniec cytatu ---
Master na ogol jesli chodzi o dyski to ludzie nie maja z nimi problemu dopoki one sie niespodziewanie nie pojawia :)))
valdi:
A ja polecam jako backup napędy optyczne, często mam sytuacje że przychodzą do mnie klienci z dyskiem zewnętrznym
bo sobie kupili na backup i się zepsuł, a odzyskiwanie czasem kosztuje 3000zł.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej