Autor Wątek: Kurczak a'la SPFL  (Przeczytany 630 razy)

Slavcio

  • Sławek Szychowski
  • Wiadomości: 1511
    • Zobacz profil
    • szychowski.eu
  • Skąd: Szczecin
Kurczak a'la SPFL
« dnia: Styczeń 13, 2011, 04:40:58 pm »
Kurczaka bardzo starannie układamy na dnie naczynia, najlepiej
szklanego.
Dodajemy:
goździki,
cynamon,
skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy:
szklanka wina białego,
szklanka wina czerwonego,
200 g ginu,
200 g koniaku,
300 g Smirnoffa
100 g rumu.
Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka możliwie jak najszybciej wypier....lamy bo jest chu.owy
Natomiast.............Sos! Sos! Paluszki lizać !
PS. kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje



volt

  • Wiadomości: 3364
    • Zobacz profil
  • Skąd: Ząbki
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2011, 05:29:29 pm »
To aż mi się przypomniał przepis na jajecznicę studencką:

1. Otwórz lodówkę.
2. Podrap się po jajkach.
3. Zamknij lodówkę.

;D ;D ;D
Z pozdrowieniami pod wysokim napięciem,
volt vel. amper ;)


deoc

  • Elite
  • ****
  • Wiadomości: 2784
  • i wtedy wchodze ja... caly na bialo...
    • Zobacz profil
  • Skąd: Czestochowa
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2011, 06:54:45 pm »
hahahahaha ........ aaaaaaaaaaa you make my day !!!!  ;D

Maciekross

  • Wiadomości: 464
  • Czeka na rozpoczecie sezonu :(
    • Zobacz profil
  • Skąd: Parczew
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2011, 11:38:36 pm »
cos innego oprocz kuraka moze byc ?  ::) ::)

volt

  • Wiadomości: 3364
    • Zobacz profil
  • Skąd: Ząbki
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2011, 02:00:29 am »
Trzeba wielkiej siły woli, by wieczorem, jak chce się żreć, otworzyć lodówkę, podrapać się (niekoniecznie po jajkach) i zamknąć lodówkę...  ;D

Ano właśnie, sam widzisz! Ale studencka lodówka niekoniecznie zachęca do jedzenia, szczególnie w Akademikach ;D
Albo jeszcze inny 'przepis', przypomniało mi się.

Wiecie, jak wygląda kanapka studencka?
Chleb posmarowany nożem...
;D ;D ;D
Z pozdrowieniami pod wysokim napięciem,
volt vel. amper ;)


hesja

  • Prezes SPFL
  • Solo Pajlot
  • ********
  • Wiadomości: 21593
    • Zobacz profil
    • hesja
  • Skąd: Warszawa
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 16, 2011, 02:01:27 am »
Chleb posmarowany nożem...
 ;D ;D ;D
moc :P
:) Serdecznie pozdrawiam

Sławek Krajniewski

volt

  • Wiadomości: 3364
    • Zobacz profil
  • Skąd: Ząbki
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 16, 2011, 02:04:12 am »
Albo jeszcze jedno...takie zdjęcie widziałem, jak kanapka studencka wygląda.

Leżały sobie 2 kromki chleba i było na nich napisane ketchupem 'ser' ;D ;D ;D
Z pozdrowieniami pod wysokim napięciem,
volt vel. amper ;)


kwinto

  • Wiadomości: 853
    • Zobacz profil
  • Skąd: Poddębice
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2011, 02:19:38 pm »
znajomy góral sprzedał mi patent na herbatę góralską:
do szklanki włóż łyżeczkę
wlej do pełna śliwowicy łąckiej
zamieszaj i ..
herbata gotowa

deoc

  • Elite
  • ****
  • Wiadomości: 2784
  • i wtedy wchodze ja... caly na bialo...
    • Zobacz profil
  • Skąd: Czestochowa
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 17, 2011, 03:01:44 pm »
znajomy góral sprzedał mi patent na herbatę góralską:
do szklanki włóż łyżeczkę
wlej do pełna śliwowicy łąckiej
zamieszaj i ..
herbata gotowa

a że będziemy w najblizszych dniach w górach trzeba sprawdzic ten zacny przepis...

kwinto

  • Wiadomości: 853
    • Zobacz profil
  • Skąd: Poddębice
Odp: Kurczak a'la SPFL
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 17, 2011, 08:25:31 pm »
polecam
tylko nie zapomnijcie zamieszać :D