ZDJĘCIA INNE > Pozostałe

Ni to air ni to astro

<< < (6/7) > >>

Qna:
Całkiem niezły art można ustrzelić kaj gdzieś tam wysoko :D Smugi, ich cienie, iryzacje itp. bajka

volt:

--- Cytat: młody w Styczeń 15, 2011, 10:30:52 pm ---volt... a jak twoja pałka zareaguje na coś takiego? :D
http://www.airliners.net/photo/Virgin-Atlantic-Airways/Airbus-A340-642/1088680/L/&sid=dc08fa92523733e1164443115c97e3c2

--- Koniec cytatu ---

Za hlynurem. Takie PSucie to już przegięcie ;)
Po stokroć wolę już swojego mizernego Emiratka z 300mm http://skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=42758 :P

młody:
Fajny Emirates... muszę spróbować coś takiego ustrzelić z moją nową trzy setką...
Wracając.... trudne jest poPSucie zdjęcia do takiego stopnia?

Acroluc:

--- Cytat: młody w Styczeń 15, 2011, 10:20:27 pm ---
--- Cytat: hesja w Styczeń 15, 2011, 10:15:09 pm ---volt czym są te "wasze" przelotówki przy tym :P

--- Koniec cytatu ---
z takim sprzętem i umiejętnościami to nity można łapać na RNAV :D

--- Koniec cytatu ---
Chłopaki z ExtremeSpotting używają dokładnie takich teleskopów jak mój. Może mają lepsze barlowy, bo ten mój to taki jeden z tańszych i rewelacji nie ma.
Co do nitów, to niestety sprzęt to nie wszystko. Trzeba pamiętać, że między teleskopem a samolotem jest jeszcze kilka, kilkanaście kilometrów powietrza, a wtedy każdą niestabilność atmosfery widać. Czasem niby jest piękne błękitne niebo a wystarczy że trochę mocniej wieje i zdjęcia wychodzą jakieś mydlane. Zresztą teleskop typu Newton, to nie jest żaden skomplikowany sprzęt optyczny, ot kawał rury, jedno duże lustro i drugie mniejsze. Są tacy, co robią sobie takie coś samemu.

volt:

--- Cytat: młody w Styczeń 15, 2011, 10:53:08 pm ---Fajny Emirates... muszę spróbować coś takiego ustrzelić z moją nową trzy setką...
Wracając.... trudne jest poPSucie zdjęcia do takiego stopnia?

--- Koniec cytatu ---

Pomachasz trochę suwakami i masz efekt...
Złapanie iryzacji to jedno, stworzenie z niej kolorów pastelowych drugie :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej