FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Filtry
volt:
...no właśnie. W zasadzie jestem zielony w tym temacie... A powiem szczerze, że do tej pory jedynym zastosowaniem filtra w moim przypadku jest uchronienie szkła od zarysowań ;D
Póki co nie mam większych planów odnośnie upgrade'u swojej stajni foto, więc zacząłem rozglądać się za jakimiś filterkami. Jakie konkretnie są przydatne na pokazy? A wiadomo, może któryś z nich przydałby mi się do spotterki...
PS. Przepraszam za składność zdań, a w zasadzie jej brak, ale jestem po ColiL i mam lekko poruszony obraz nawet z włączonym VR ;D
MarS:
Na chwile obecna jedyni filtr jaki czasem stosuje to jest delikatny ND czasem jak jest za dobra pogoda i lata śmigło to chcąc zejść z czasem to przesłona się robi kosmiczna co na obraz pozytywnie nie wpływa, wiec warto przyciemnić.
Na statykę to jeszcze polaryzacyjny się przydaje.
volt:
--- Cytat: MarS w Styczeń 11, 2011, 01:56:40 am ---Na chwile obecna jedyni filtr jaki czasem stosuje to jest delikatny ND czasem jak jest za dobra pogoda i lata śmigło to chcąc zejść z czasem to przesłona się robi kosmiczna co na obraz pozytywnie nie wpływa, wiec warto przyciemnić.
Na statykę to jeszcze polaryzacyjny się przydaje.
--- Koniec cytatu ---
Szczerze mówiąc myślałem, że jest cała gama filtrów przydatnych do lotniczego foto :P Dzięki za info.
hlynur:
Dobrze że nie poruszyłeś tematu blendy........................................:)
nurek:
a ja bym zapytał inaczej: które filtry możemy olac, bo PS zrobi to lepiej? Lub odwrotnie, które mieć należy bo PS jest jeszcze za głupi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej