ZDJĘCIA LOTNICZE > Wysłane do RA
volt - dogrywka 01.2011
volt:
--- Cytat: hlynur w Styczeń 02, 2011, 09:35:31 pm ---Powiadasz 30%.......................
Ależ z Ciebie optymista.
--- Koniec cytatu ---
Realista ;) Nie no, po prostu wiem, jak się tu podchodzi do spotterki. Ale spróbować zawsze warto, hihi ;D
Amon, jasne, że się pochwalę :) I dzięki za zmianę w tytule.
hesja:
ejjjjj chlopy nie zagalopujmy sie :)
Volt co rozumiesz pod pojeciem "spotterka" i czemu uwazasz ze TU sie do niej jakos "inaczej" podchodzi?
Zasady sa zuperlnie takie same jak w kazdej innej fotografii lotniczej
Nawet jak focisz biegnacego na 100m sprintera
i na focie biegną w prawo to nie wolno Ci go dac na prawej krawedzi zdjecia!
Gdy jest dynamika a ona bywa w kazdej fotografii (zwierzat, samolotow, ludzi, samochodow, ...)
to zasady jej focenia sa zawsze takie same!
Dlatego piekne foto nr. 2 dostanie po uszach zapewne za wbicie cudnej maszyny w kadr jakby sie nie poruszala
I tu nie ma to nic wspolnego ze spotterką (w sensie fotografowania samolotow)
bo jezeli myslisz o spotterce - archiwizowaniu regów itp. to to juz nie nasza dzialka
My nie z IPN ale z SPFL :)
Szkoda tej 2-ki
3-tki tez... spozniles sie o ulamek sekundy
bo skoro zdjecie aspiruje do centralnego symetrycznego kadru to bylo je zrobic ulamek sek wczesniej
i byloby cudnie...
ale i tak jest ok
hesja:
Dzieki Lechu - oczywiscie 3-ki :)
volt:
--- Cytat: hesja w Styczeń 03, 2011, 09:54:31 am ---ejjjjj chlopy nie zagalopujmy sie :)
Volt co rozumiesz pod pojeciem "spotterka" i czemu uwazasz ze TU sie do niej jakos "inaczej" podchodzi?
Zasady sa zuperlnie takie same jak w kazdej innej fotografii lotniczej
Nawet jak focisz biegnacego na 100m sprintera
i na focie biegną w prawo to nie wolno Ci go dac na prawej krawedzi zdjecia!
Gdy jest dynamika a ona bywa w kazdej fotografii (zwierzat, samolotow, ludzi, samochodow, ...)
to zasady jej focenia sa zawsze takie same!
Dlatego piekne foto nr. 2 dostanie po uszach zapewne za wbicie cudnej maszyny w kadr jakby sie nie poruszala
I tu nie ma to nic wspolnego ze spotterką (w sensie fotografowania samolotow)
bo jezeli myslisz o spotterce - archiwizowaniu regów itp. to to juz nie nasza dzialka
My nie z IPN ale z SPFL :)
Szkoda tej 2-ki
3-tki tez... spozniles sie o ulamek sekundy
bo skoro zdjecie aspiruje do centralnego symetrycznego kadru to bylo je zrobic ulamek sek wczesniej
i byloby cudnie...
ale i tak jest ok
--- Koniec cytatu ---
Zwykłe trzaskanie fot z nowymi regami już nawet mi, spotterowi z krwi i kości się znudziło. Po ponad 3 latach wizyt na EPWA już od jakiegoś czasu zacząłem rozglądać się za bardziej wyszukanymi kadrami. I właśnie sobie teraz przypomniałem, że mam jeden fajny panning lotowskiego B767, który mogłem do RA wysłać :-\ Kurczę, za późno... Trudno, przy następnej dogrywce wrzucę, jak nie zapomnę.
A co do 2-ki. Kocham duże cropy ciasno skadrowane, najlepiej w 1600px. Nie wiem, taka już moja przywara. Ale chyba każdy ma jakiś swój styl, nieprawdaż? ;)
hesja:
no pewnie ze kazdy ma swoj styl
ale nie jest Ci glupio jak ten styl ma 95% spotterow na calym swiecie? :P
w sensie "zmiescic jak najwiecej"
podumaj bo niewiele trzeba by te piekne momenty ktore uchwyciles robily jeszcze lepsze wrazenie :)
ale to Twoja rzecz oczywiscie i nikomu z nas ingerowac :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej