ZDJĘCIA LOTNICZE > Różne
Fotografia "powietrzna"
icelander:
Witam!
Jestem tu nowy, ale nick jest ten sam, jak ktoś zna z Olyclubu lub dawniej nikona.
Zarejestrowałem się, choć zdjęcia "lotnicze" w pełni tego słowa znaczeniu wykonuje 2-3 razy w roku. Chciałbym zaprezentować moją pasję, choć jest ona pozornie zbieżna z mainsteramem Forum.
Zajmuję się fotografią powietrzną (Kite Aerial Photography) czyli zdjęcia wykonywanymi z najlżejszych statków powietrznych. Moja skromna "flota" liczy obecnie tylko trzy obiekty: parafolie FK250 i FK 280 oraz jednego helikite'a Sky-shooter 1.0. Z ich pomocą jestem w stanie wykonywać zdjęcia z pułapu kilka do ok 100 metrów (helikite) oraz z parafoliów od 50 do 400-500 m. W trakcie budowy jest pierwszy egzemplarz "Dopero maxi" - docelowo ma ich być trzy w celu ustawiania tzw "Kite-tower" i zdjęć do 1000 m.
Fotografuję czterema modelami Ricoha. Używam dwu zawieszeń - klasycznego krzyża Picaveta do zdjęć orto oraz własnej konstrukcji z turbiną Robertsona do zdjęć ukośnych, w trybie zbliżonym do panoramy.
Mam nadzieję, że nie zostanę od razu wyrzucony z tego forum.
Jako próbka: zdjęcie kanionu na przedpolu lodowca Vatna - Islandia.
Przedpole lodowca
hlynur:
Już 10 lat nie byłem na Islandii, ależ mnie tam ciągnie.
hesja:
no pieknie jest - przenioslem do kategorii Zdjecia Lotnicze i... czekamy na wiecej :)
Maciekross:
Kurcze , fajne brawo :) zajmujesz sie tez misjami szpiegowskimi ? ;D
BNOVY:
Bardzo fajne zdjęcie, także czekam na więcej :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej