IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Wywiad donosi

Thunderbirds w EU

(1/8) > >>

nurek:
Za lotniczą Polską:
Na początku czerwca zespół rozpocznie trasę europejską. W dniach 4-5 czerwca F-16 zaprezentują się w Turcji (Cigli), następnie we Włoszech (11-12; Jesolo), Danii (15; Karup), Finlandii (18-19; Turku) i w Bułgarii (25; Graf Ignatievo), a w lipcu w Waddington w Wielkiej Brytanii (2-3) i w Koksijde w Belgii (6-7), gdzie odbędą się uroczyste obchody 65-lecia belgijskich sił powietrznych. Szczegóły niektórych pokazów w ramach europejskiego tournee są jeszcze ustalane i wymagają potwierdzenia.

Dla każdego coś miłego.
Może jakaś grupen wyprawa do BG? Tam chyba latają jeszcze ołówki.

MarS:
w naszym kalendarium 2011 siedzi sobie Belgia ... co oczywiście nie wyklucza alternatywnej wyprawy do Bułgarii ... choć odemnie do Bułgarii to jest 2100 km w jedna stronę a do Belgii 1030 km tez daleko ale o połowę bliżej [ kurcz przy francuskiej granicy to lotnisko jest] no i na 65 lecie Lotnictwa Belgijskiego moga byc jakies inne atrakcje, choć Mig - 21 by sie do kolekcji przydał :) jak by Bułgarzy przylecieli nim do Belgii było by idealnie  ;D

Ważne aby się odegrać za Krzesiny 2007

hesja:
mysle o TB ale chcialbym by i wilk byl caly i owce najedzone i dlatego najprawdopodobniej bede kombinowal wypad tam, gdzie poza TB beda jakies normalne pokazy lotnicze. Na chwile obecna takie oto zapowiada sie w Belgii ale jak w Bulgarii beda pokazy to czuje sie przekonany :) F-16 mamy do bolu a MiG-21 i reszty squady z russian hardcore nigdy za duzo ;)

nurek:
Nie licz na "normalne" pokazy w BG.
Kilka lat temu zupełnie przez przypadek znalazłem się na imprezie zwanej BIAF.
Jadąc pociągniem zobaczyłem na lotnisku w szczerym polu RA i PDF więc wiedziałem że plan wycieczki uległ zmianie o 180 stopni.
Owszem PDF wystąpiło całkiem zacnie a reszta? Reszty po prostu nie było :-) bo i po co.
Cena nie najmniejsza jak za samo PDF.
Myślę że warto tam pojechać po te ołówki (albo Rumunia) bo za chwilę tego nie będzie. Z ciekawych rzeczy mająchyba jeszcze Migi 23 (w tym BN) i Su 25.
Do tego bałkańskie limaciki ;-)))

hesja:
trzeba temat dobrze obwąchać - jak ktoś będzue znal jakieś konkrety to proszę się dzielić
wole do Bułgarii niż do beneluksu :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej