FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Wydruki wielkoformatowe

<< < (2/7) > >>

MarS:
no ten artykuł z linku strasznie fachowy  ;) i to w gazecie poszło i ktoś dostał za to pieniądze  :(
co do informacji z firmy w której będziemy to robić, to bym nie był taki pewny :(. Ktoś z obsługi klienta będzie wiedział nie wiele więcej niż to co w tym artykule, wiec dobrze było by porozmawiać z grafikiem który się tym zajmuje w praktyce, ale który oprócz "załadowania" pliku do maszyny, potrafi coś z nim zrobić.

hesja:
MarS taaakie duze wydruki to juz nie metodą na Ptaki Polskie ale...
ploter...

mam u mnie w firmie "kropelki" z plottera i wygladaja baaardzo dobrze :)
wszystkie zdjecia to byly jakies cropy z D70

MarS:
eee 100 cm to i metoda ptakową obleci .... ale fakt ze nie doczytałem że nurek o wydruki z plotera się pytał ...
a ploter faktycznie jest trochę mniej wymagający ...

nurek:
Teorię teoretycznie znam, ale chodzi o praktykie.
I to jest coś niewymiernego, bo jak pójdę gdziekolwiek to powiedzą że 300dpi i "będzie żyleta"
Pomógł Hesja rzucając nazwą narzędzia. Zrobiłem kilka próbnych plików tego samego i zobaczymy co wyjdzie w praniu.
Ma to wisieć na ścianie w mieszkaniu, więc ciemno i nikt z (bardzo) bliska nie będzie oglądał.

PS. Artykuł faktycznie fachowy :-)

Jamal:
Polecam, jak już Hesja wspomniał, ploter lub udać się do Profi Lab w Wawie. Osobiście robiąc plakaty oddaję to w ich ręce. Drogo, ale nie musze się martwić o nic. Wywołuje RAW, oddaję Tiff'a i robią cuda, żeby wyglądało to ok na papierze. Ploter będzie tańszy ale jakość nieco gorsza.
http://www.profilab.pl/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej