FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Przerabianie zdjęć lotniczych ; Warsztat

<< < (3/4) > >>

hesja:
odpowiadam:
1. Photoshop
2. Lustrzanki sa ok ;P
3. Warsztaty beda niebawem :)

Maciekross:
co do warsztatow , jako ze nie jestem czlonkiem SPFL'u to moge sie tam zalapac ?

hesja:
trwa dyskusja nad formułą ale przewaza opcja ze... tak :)

MarS:

--- Cytat: Maciekross w Listopad 13, 2010, 10:51:09 pm ---jestem zielony , nie posiadam jakiegos zacnego sprzetu ktory podchodzilby pod wymogi fotografii lotniczej i dlatego przynajmniej chcialbym nie ktore swoje zdjecia choc troszku podszlifowac moje zdjecia zeby mozna bylo je tutaj pokazac i uzyskac przydatne informacje na ich temat

--- Koniec cytatu ---

Co do obróbki i Twojego pytania, jeśli chcesz się przekonać czy obróbka coś - dużo ? poprawi to możesz tu umieścić jakąś fotkę taką najlepszą jakościowo jaką zrobiłeś w Twojej wersji, i jednocześnie zlinkować tu plik w pełnej rozdzielczości- taki prosto z puchy, aby można było sobie go ściągnąć. Zapewne kilku kolegów w wolnej chwili się pobawi i spróbuje coś z tego zrobić "lepszego". Oczywiscie efekt końcowy bedzie zależny od materiału poczatkowego bo owszem, obróbka może dużo pomóc, ale jak będzie kaszana to żadna obróbka nie pomoże. Inna sprawa to rozdzielczość, bo w wymiarach internetowych dużo fot będzie oki ale już w wiekszej rozdziałce polegną ... często to widzimy podczas pracy RA

pinokio:
Też byłbym zainteresowany warsztatami z PS-a :)
Jak już mówimy o ptakach, to każdy wie, że wolne nie są. Zeby ostrość wyszła dobrze, muszę podnieść ISO. I tu jest problem. Nie jestem zwolennikiem szumów.
Może macie jakieś tutki, które pomogą pozbyć się tych nieczystości?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej