ZDJĘCIA LOTNICZE > Pokazy lotnicze
Aviatická pouť Pardubice 2022 - Spad (cz. 2)
(1/1)
Spad:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Spad:
Kurcze, zastanawiałem się, dlaczego wszystkie moje zdjęcia tutaj (w pierwszym rzucie z Pardubic też) mają problemy z ostrością. Już wiem - siłą nawyku wrzucam je w rozdzielczości 1024 px na długim boku, a forum je rozciąga do 1126 px.
Nie chce mi się ich podmieniać ;) Jeśli ktoś chce je zobaczyć we właściwej, ostrej wersji - skorzystać z prawokliku i otworzyć fotę w nowej karcie :)
Sławol:
Zdjęcia zwykłe-niezwykłe.
Nie wiem, jak Ty to robisz, ale te "zwykłe" ujęcia zawsze wyglądają jakoś tak lepiej, niż się wydaje z początku. Nie umiem tego opisać. Ale tylko u Ciebie tak to wygląda, niby takie proste kadry, a poprawne, dokładne i dobrze naświetlone.
Parę uwag miałbym, ale to raczej kosmetyka i gust:
2 i 3 - dociąłbym kadry z tyłu,
6 - tu może nieco obniżył samolot,
14 - tu też dałbym nieco niżej.
I to chyba tyle :)
Spad:
--- Cytat: Sławol w Czerwiec 07, 2022, 12:40:41 am ---2 i 3 - dociąłbym kadry z tyłu,
6 - tu może nieco obniżył samolot,
14 - tu też dałbym nieco niżej.
I to chyba tyle :)
--- Koniec cytatu ---
Bóg zapłać za dobre słowo 🙂 Co do uwag: ad 2 i 3 - próbowałem na wcześniejszym etapie, zdjęcia IMHO robiły się lekko przyciężkawe na jedną stronę; ad 6 i 14 - rozmyślnie dałem odrobinę więcej przestrzeni od dołu, inaczej wychodził centralwings 😉 Ale to wszystko faktycznie kwestia gustu... 😉
Mori:
--- Cytat: Sławol w Czerwiec 07, 2022, 12:40:41 am ---Zdjęcia zwykłe-niezwykłe.
Nie wiem, jak Ty to robisz, ale te "zwykłe" ujęcia zawsze wyglądają jakoś tak lepiej, niż się wydaje z początku. Nie umiem tego opisać. Ale tylko u Ciebie tak to wygląda, niby takie proste kadry, a poprawne, dokładne i dobrze naświetlone.
--- Koniec cytatu ---
Co do dokładności, doświetlenia i obróbki to jak najbardziej. Ale to też wynik dobrej pogody i czasów które były dość zachowawcze.
Pomijając oczywiście 5-kę na 1/20 :o której zazdraszczam :P
Ale ogólnie, jak zawsze, efekt super.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej