ZDJĘCIA INNE > Ludzie
Portretowo....
kichu:
Lesiu, to znaczy sie ja to widze tak, ze np. ciachniecie takie jak z tylu gdzie masz blotnik i fragment kola, to niezaleznie czy ciachnalbys 1cm z prawej wiecej czy mniej (pomijam teraz modelke) to linia calosci bedzie jakby to ujac zachowana, dla kontrastu ten "widelec" z lewej ewidetnie wizualnie sprawia wrazenie ucietego w pol, dlatego pokombinowalbym moze zeby kadr wpuscic troche poziomu i minimalnie dac tego przodu nieznacznie wiecej wiecej, zeby tam sie pojawil chociaz "zarys" kola cos co "domknie" kadr... mysle ze wiesz o co mi chodzi...
nie znaczy to oczywiscie ze tu jest zle, a tak jak pisze na pewno bedzie lepiej... nie wiem tego... trzebaby zobaczyc zeby ocenic... tak mi moj leb podpowiada po prostu... jak daawno temu na pierwszych warsztatach Tadziowych w Paradizo focilem dwie modelki na motocyklu to mialem wlasnie tego typu dylematy i 15 razy zmienialem wersje :) a i tak na koniec podpasowalo mi de facto jedno tylko zdjecie
hlynur:
Tak, tylko pokazując przednie koło pokazujemy całą masę śmieci które wprowadzają niepokój i rozpraszają oglądającego.
Po co pokazywać słupy energetyczne, drzewa i ogrodzenie...... to nie jest landszaft.
Oki, spróbuję z przednim kołem.......
hesja:
rozumiem Wasze dylematy ale za kichem jestem (51:49)
tez kiedys cialem jak popadlo a teraz se zawsze mysle inaczej:
zawsze bedzie zle ale...
czy wiekszy burdel wprowadze lekkim zarysem kola (zachowujac zasady mocnych pkt itd - co sugeruje kichu ale... de factu "uspokajajac" widza ze tam kolo jest :)
czy niepokoj zostawiajac kikuta bo modelka jest wazniejsza
ten kikut sprawi (podswiadomie) tak zle wrazenie, ze odbior modelki pierdzielnie :)
sa jakies zasady w kazdej fotografii i...
zasady ciecia tez
Nie przez przypadek modelek nie mozna "ciąć" w stawach :)
ot zasada ktora poznalem na warsztatach kiedys tam
Taki drobiazg a jak wiele zmienia faktycznie :)
I moze miec najpiekniejsze oczy i usta a ucieta reka w nadgarstku wykreci glowy wszystkim :P
hesja:
Lesiu poprawka Danieli na nie chyba... bo juz sie kompozycja wykrecila
pierwsze lepsze kompozycyjnie ale....
no kikut no :P
hlynur:
Sławek ja doskonale wiem że poprawka Danieli jest beeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ale Kichu chciał koło to ma......:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej