Dzięki, Spad!
Z tym 16:9 to masz rację, ale mi znów chodzi o to, by tłem były efekty. Może i faktycznie nie trzeba ich aż tyle w kadrze i można to ściąć, zostawiając symboliczne dodatki
4 - no tu się głowiłem nieco, bo nie umiałem wsadzić tej części samolotu w kadr. Albo koła albo dysze albo statecznik albo wjechałem na numer "52", coś mi zawsze nie grało. Może jak minie tydzień-dwa, to dojrzeję i spojrzę inaczej na to zdjęcie
,
12 - kolejny orzech do zgryzienia dla mnie. To akurat najlepsza jakość, jaką mam z tego momentu lotu, ale z kolei za blisko kadru na dole. Też nie bardzo mi siedzi to cięcie, bo sam nie jestem fanem takowych, ale chciałem spróbować i wsadzić kabinę w mocny punkt. Potem pomyślę jeszcze,
14 - to samo albo i gorzej: z tych "szyjek" w ogóle nie jestem zadowolony, bo się źle za to zabrałem: czekałem "z wyprzedzeniem" aż wlecą mi w kadr i trzymałem przy krawędzi okiem w wizjerze. Na karcie okazało się potem, że mam 3/4 nieba i ryjki przy końcu kadru... Zresztą i tak obracałem to trochę, jeśli dobrze pamiętam. Chodziło mi o jak największe zbliżenie z kawałkiem kadłuba, żeby się w cropy potem nie bawić. Skoro mam już nieco lepszy sprzęt, to i chciałem przetestować i wprawiałem się. Ale nic to, uczymy się dalej. Może coś jeszcze pomyślę z cięciem