FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
prawie umarł pendrive - akcja ratunkowa?
sqpien:
Witajcie z rana
Pytanie takie: poległ pendrive - komputer po włożeniu widzi go ale próba otwarcia kończy się komunikatem że jest niesformatowany i należy to zrobić (nie skusił mnie).
Ktoś testował przypadłość i coś podpowie - jakiś program do odbudowy?
Rajmund:
A chcesz odzyskiwac z niego dane czy doprowadzić go do stanu używalności po prostu? Format powinien pomoc jak się wywaliła struktura logiczna dysku. Ewentualne odzyskiwanie można robić na nim w takim stanie w jakim jest.
ponuryy:
Hej,
Na początek spróbował bym przypisać mu na nowo literę dysku w menedżerze dysków pod win.. jeśli jest tam widoczny.
Innych pomysłów nie mam.
Ostatnio kilka razy odzyskiwałem dane z niedziałającego dysku, który po formacie ruszył i tutaj z pomocą przyszedł program Recover My Files v5. Odzyskał wszystko ładnie.
sqpien:
mi chodzi aby odzyskać dane, bo sam pendrive to by pewnie po formacie poszedł, ale na razie nic na nim nie ruszam, aby nie stracić szansy
Chmieloo:
Uzyj programu do kopiowania danych z padnietego dysku - cos w stylu HDclone ( nie wiem czy ma opcję do pendriwow) . Wtedy przeniesiesz na nieuszkodzony dane z uszkodzonego. Taki program działa nawet jak windows nie widzi napedu tylk otrochę to czasu trwa - zaznaczasz jakiego typu pliki chcesz odzyskac i o ci niuszkodzone z tego dysku ściągnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej