FOTO-TECHNIKA > Obróbka zdjęć, tutoriale

Jak byście obrobili to zdjęcie?

<< < (3/17) > >>

Hornet:
moja wariacja na temat hołka:

Pimpuś:
super! o to chodzi. czyli wszyscy lubią ciasno ;) ja zastanawiałem się czy szerszy kadr, na którym widać ciut więcej będzie miał sens, ale pokazaliście, ze da się ciasno. Bałem się też, że jakości braknie żeby tak wykadrować.

Spad:

--- Cytat: Piotrek w Listopad 22, 2018, 12:14:56 am ---super! o to chodzi. czyli wszyscy lubią ciasno ;) ja zastanawiałem się czy szerszy kadr, na którym widać ciut więcej będzie miał sens, ale pokazaliście, ze da się ciasno. Bałem się też, że jakości braknie żeby tak wykadrować.

--- Koniec cytatu ---
Co do jakości - 5DMkIV daje dużo rezerwy do kadrowania, jak widać, chociaż wszystkie te obrobione fotki są blisko granicy wytrzymałości ;)
Co do szerszego kadru - myślałem nad tym, ale w tym akurat przypadku wydało mi się to niezbyt szczęśliwym pomysłem. Samolot za bardzo zlewa się z tłem, brakuje kontrastów pomiędzy jednym, a drugim. A samo tło wygląda jak naturalny kamuflaż. Hawk by się w nim zgubił.

Pimpuś:
Ja szedłem w coś takiego. Dehaze ciut w prawo, podbite cienie i highlights w dół. Dwa filtry w Nik - Pro Contrast i Darken / Lighten Center. Szumy usunięte selektywnie w Define i na koniec podostrzenie w fotoszopie.

bhpchmiel:
Mi takie coś wyszło - obróbka w LR:)

ID1A7589-2 by Marcin Chmielecki, on Flickr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej