ZDJĘCIA LOTNICZE > Współczesne lotnictwo wojskowe

Borsuki na Krzesinach.

(1/3) > >>

Słowik:
Dzień dobry się wszystkim , fotki z mojej ostatniej wizyty na Krzesinach kiedy grasowały borsuki z Wisconsin wraz z naszymi eFkami  8)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Spad:
Generalnie b. fajne zdjęcia, przy czym 1 i 11 naj :)
On the other hand - choć to już wyłącznie kwestia subiektywnych preferencji - drobne wątpliwości co do kadrowania w niektórych przypadkach: na 3 albo nieco poszerzyłbym kadr, żeby nie zostawiać kółek ciachniętych w połowie, albo przeciwnie - poszedłbym w 16/9, tnąc podwozie i kabinę, żeby skupić się na kadłubie i zbiornikach, bo świetnie robi kontrast z ciemnym tłem; na 2 i 4 samolot jest tak bardzo z boku, że w sumie nie bardzo wiadomo, co autor miał na myśli, kadrując w ten sposób, i na co chciał zwrócić uwagę; 10 - skrzydło ciachnięte... w sumie też nie bardzo wiadomo, w jakim celu, bo ani nie jest to zbliżenie na detal, ani kadr typu "ale fajny dopalacz" - po prostu 11 minus kawałek skrzydła;  no i wybrałbym albo 8, albo 11 - za mało różnic pomiędzy nimi.
Anyway zdjęcia b. fajne technicznie i obróbkowo, a pierwsze i ostatnie naprawdę super.

Słowik:

--- Cytat: Spad w Październik 10, 2018, 04:05:18 pm ---Generalnie b. fajne zdjęcia, przy czym 1 i 11 naj :)
On the other hand - choć to już wyłącznie kwestia subiektywnych preferencji - drobne wątpliwości co do kadrowania w niektórych przypadkach: na 3 albo nieco poszerzyłbym kadr, żeby nie zostawiać kółek ciachniętych w połowie, albo przeciwnie - poszedłbym w 16/9, tnąc podwozie i kabinę, żeby skupić się na kadłubie i zbiornikach, bo świetnie robi kontrast z ciemnym tłem; na 2 i 4 samolot jest tak bardzo z boku, że w sumie nie bardzo wiadomo, co autor miał na myśli, kadrując w ten sposób, i na co chciał zwrócić uwagę; 10 - skrzydło ciachnięte... w sumie też nie bardzo wiadomo, w jakim celu, bo ani nie jest to zbliżenie na detal, ani kadr typu "ale fajny dopalacz" - po prostu 11 minus kawałek skrzydła;  no i wybrałbym albo 8, albo 11 - za mało różnic pomiędzy nimi.
Anyway zdjęcia b. fajne technicznie i obróbkowo, a pierwsze i ostatnie naprawdę super.

--- Koniec cytatu ---

Dzięki Spad za uwagi. Trójka faktycznie ma dużo możliwości i można ją pokroić w zasadzie jak się chcę /jakości starczy na wszystkie cięcia  :)/. 2 i 4 muszę podumać co i jak.  10 może faktycznie na szybko "zrobiona" i może ją inaczej ukroić, albo zrobić jak 11.

Spad:
Trójka jest fajna przez swoją kontrastowość, (prawie) monochromatyczność i boczne oświetlenie, które ładnie podkreśla zaokrąglenia kadłuba i zbiorników i robi wrażenie niemal 3D. Tak na szybko - pierwsze, co przychodziłoby mi do głowy (jako punkt wyjścia traktując Twoje zdjęcie w postaci, w jakiej je wrzuciłeś), to coś w rodzaju tego, co poniżej. Tytułem eksperymentu podkręciłem nieco czerwień zawieszek, dla złamania monochromatyczności.
Nie wiem, nie upieram się - po prostu dumam sobie :)

brovarsky:
jakościowo to wiadomo, prima keczura sort ;) ale od #6 do końca trochę wieje nudą moim zdaniem. Można odnieść wrażenie, że jeden samolot w kilku wariantach kadrowania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej