No to jeszcze ja sobie pozwolę na wytknięcie paru detali:
1 - 10/10. Mam wrażenie, że samolot "wyskakuje" z kadru, jak w filmach 3D. Rewelacja!,
2 - fotografia glonowa ma się dobrze
Ciekawe to jest, nie powiem, do tego widać, że pilnowałeś samolotu w kadrze, bo kabina jest blisko mocnego,
3 - tutaj podzielam opinię Brovskiego. Pomysł i owszem, podoba się, ale kiedyś jak się bawiłem postarzaniem zdjęć, to robiłem to nieco inaczej, a konkretnie to "wtapiałem" brud w kadr. Żeby to zrobić, to tworzyłem sobie 3-4 warstwy (choć może też tak robiłeś, więc moje uwagi są teraz nietrafione) i pomiędzy nimi malowałem/wstawiałem gotowe "śmieci" (efekciarskie pędzle i inne takie dodatki do PS-a), po czym ustawiałem przenikanie poniżej 100% (wedle tam gustu, czy wizji) i inne efekty, żeby nie wyglądało to tak jak u Ciebie teraz, tj. jak brud na samej soczewce, którą trzeba by przetrzeć ściereczką. Jest to zbyt ostre i wyraźne, żeby wyglądało, jak stara, naznaczona czasem fotografia. Do tego samolot ma zbyt żywe kolory; myślę, że powinien być bardziej wyblakły i "sprany", jak od słońca, choć widać, że nasycenie kolorów zdjąłeś,
4 - przy takich kadrach szukam zawsze symetrii, bo zakładam, że i autor to ma na myśli. Wobec tego popracowałbym nad umiejscowieniem kadłuba z numerami symetrycznie w kadrze w narożniku,
5 - tu jest dla mnie OK,
6 - tutaj nieco wyżej bym dał, bo najlepsze za samolotem jest przy krawędzi kadru,
7 - tu może uciąłbym nieco z lewej,
8 - OK,
9 - tu też nieco lewej pod nóż,
10 - super! Świetna szarpanina na samolocie,
11 - tutaj to samo, ale drut na dziobie ma ząbki, więc nie wiem, czy ostrość nie za mocna,
12 - tu chyba dałbym ogólnie ciaśniej,
13 - światełka, wloty i inne detale pocięte,
14 - OK,
15 - ta flara jest ekstra!,
16 - bardzo dobre,
17 - za to, co się dzieje na samolocie, masz owacje na stojąco,
18 - a gdybyś tak dał do pionu dla porównania?
19 - obniżyłbym całą scenę, jeśli masz tam więcej u góry. Na dole trochę pusto, a moment nadaje się do pełnego poziomego wypełnienia kadru. Aha, z prawej nieco ciasno,
20 - do lewej i samolot w mocny, poza tym OK,
21 - widziałem to, piękny moment
,
22 - ciekawe to, mimo pustego dołu,
Bonus za to chyba przedstawia nastroje turystów na pokazach
Edit: literówki.