FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
d850 vs d5
Góral:
Dzięki Panowie jak na razie. Jestem trochę uprzedzony do tej ilości pikseli- miałem d800 i problem z tzw mikroporuszeniam- nie ma już go( tego problemu) w d810 ale uraz pozostał . Nigdy też nie użytkowałem aparatu z serii jednocyfrowej i trochę korci. Biorę pod uwagę nie tylko AF czy piksele itp , ale też komfort użytkowania i oczywiście tzw radochę posiadania.
Na przykład aktualnie na allegro używka D5 z około 10.000 przebiegu jest porównywalna z nowym d850 z gripem.
Czy jest u nas ktoś kto fotografuje D5 ? i mógłby coś napisać?
szamal:
Góral, miałem i przez kilka dni fociłem D5, sprzęt z najwyższej półki, szybkość, AF, praca matrycy na wysokich ISO bez zarzutu, ale...no właśnie, brakuje mi kadru, robię crop i ... niestety wtedy okazuje się że tutaj D850 wygrywa i to bez apelacyjnie, do tego jak podepniesz grip do 850 masz praktycznie nie ograniczone źródło zasilanie ( zrobiłem na takim zestawie 7200 zdjęć), ale to tylko moje opinia :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kichu:
d800 bylo zjeb.... puszka... i wszystkie babole o ktorych mowisz zostaly poprawione w d810... nikon tego nie przyzna oficjalnie (japan style) ale tak bylo... wiec w kontekscie d850 i wlasnego doswiadczenia... nie ma juz tych problemow... seria jednocyfrowa... teoretycznie magia kina... w foto loto bedzie bolal brak cropa... wiec jednak matryca robi...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej