FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Tamron 150-600mm f/5.0-6.3 Di VC USD G2 do Nikona
Plusz:
--- Cytat: Piotrek w Styczeń 06, 2019, 11:32:45 pm ---jakbym miał wybierać między N200-500mm, a Sigma 150-600mm Sport to bym brał Sigme, ale razem z dockiem. Miałem chwilę Tamrona 150-600mm G2, ale żenada trochę. W Radomiu nawet go z plecaka nie wyciągałem. AF podobny do Sigmy, ale mientki i mniej kontrastowy.
--- Koniec cytatu ---
Czemu żenada? Miałem 200-500, mam teraz T G2 i konia z rzędem temu, kto odróżni na oko czym było zdjęcie robione :) Sigmą S też się bawiłem, a potem łapa mnie 2 tyg bolała, bo jest dużo cięższa :(
Dla mnie porażką był tulipan w 200-500. Delikatne to to, a w worku od deszczu ciągle się wykręcało, bo zaczep symboliczny. Jedyne co polecam, to od chińczyków tulipan metalowy, wkręcany. Mam takowy na zbyciu, jakby co.
Rzepka:
Sigma nie robi zdjęć pod słońce! Wg testów... ;)
Rychu:
Używałem takiego zestawu D 7100+G1 i mogę stwierdzić że dupy nie urywa .Największe problemy są z AF.Powyzej 300mm to już loteria .Podpialem kiedyś ten obiektyw do puszki D500 i obiektyw ożyl,całkowicie inaczej się zachowuje. Dlatego do puszki d7100 to bym nie polecał.
krisu:
G1 nie jest zła,tak jak pisze Rysiek,z jedna puchą chodzi gorzej,z drugą lepiej,ja na swojego nie narzekam,na 500 i nieraz na 600 robi ostre foty,mam go podpiętego na razie do nieuznawanego przez większość sysytemu a77II ;)
Plusz:
--- Cytat: Rychu w Styczeń 08, 2019, 06:12:06 am ---Używałem takiego zestawu D 7100+G1 i mogę stwierdzić że dupy nie urywa .Największe problemy są z AF.Powyzej 300mm to już loteria .Podpialem kiedyś ten obiektyw do puszki D500 i obiektyw ożyl,całkowicie inaczej się zachowuje. Dlatego do puszki d7100 to bym nie polecał.
--- Koniec cytatu ---
D7100 miewał dziwne problemy z ostrością. U mnie wykryli coś z czujnikiem AF. Ze niby brudny, czy cóś. Poszedł do komisu. Więcej problemów z nim już nie miałem :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej