ZDJĘCIA LOTNICZE > Współczesne lotnictwo wojskowe

Loto Fotki

<< < (2/4) > >>

lubinek:
Wielkie dzięki za wyczerpującą opinię  ;)
Co do kadrowania to troszkę spaprałem przy przerabianiu pod forum :/
Tak jak pisałem wcześniej póki co pracujemy nad techniką a zimowanie będzie pod hasłem PS :)

Helmut:
to ja jeszcze dodam ad.6 uwaga na syfy  :)

lubinek:
Podsyłam Kamana w wersji 16:9 :)
czas 1/30s
Autorem jest Paulina, jak na dość drobną osobę rękę ma stabilną - dwójka małych Dzieci przenoszonych na rękach to idealny trening :)

Spad:
Bardzo fajny początek znajomości :)
Co do szczegółów - Sławol już napisał z grubsza to, co miałbym do napisania. Ogólnie - popracuj nad kadrami, to Twoja pięta achillesowa (dałbyś na 5 nieco oddechu po lewej i prawej, zmieniłbyś format na 16:9 i miałbyś super zdjęcie). Popatrz na nie pod kątem "ogólnych" zasad kompozycji, mocnych punktów itp. Nie przesadzaj z ostrzeniem i kontrastem - raz, że efekty trochę nienaturalne, dwa - musisz wtedy sporo odszumiać, a z tym masz problem ;). Uważaj na syfy na szkle/matrycy (Kaman).
Ale tak generalnie - duży potencjał :)
Aha, najważniejsze - dlaczego tylko jedna fotka made by żona? Jest naprawdę dobra :) A właściwie - niech sama tu wrzuca swoje zdjęcia, dorosła jest :)

lubinek:
Przyznam się bez bicia - kadrowanie to efekt kompresji do 1024/768 bo taki format wg regulaminu forum ma być - dopiero później doczytałem że 16:9 jest ok ale już było za późno :)
Co do fotek Pauliny to np nr 5, 6 oraz 7 w powyższej galerii również wyszło z jej rąk - konta na forum jeszcze nie założyła ale z pewnością to zrobi :)
Wracając do tematu obróbki to dzisiaj mogę powiedzieć, że zmieniliśmy swoje podejście - zdjęcie jest dobre albo nie i niestety obróbka nie zrobi za nas roboty.
Mam jeszcze do Was pytanie o odszumianiem bo jak wspomniałem mamy z tym problem.

Jeszcze raz wielkie dzięki za opinie :)

Postaram się wrzucić kolejny secik

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej