ZDJĘCIA LOTNICZE > Różne

Pierwsze foty [szerszen]

(1/2) > >>

szerszen:
Witam. Rejestracja na forum to raz a próbka zdjęć to dwa.. słowem wstępu - moje doświadczenie z fotografią jest bardziej marne niż mniej marne. Jestem amatorem samoukiem. Ale mam zapał i chęci!!! A to już jest połowa sukcesu. Na forum dołączyłem bo chcę się uczyć!! No i może w końcu nie będę jeździł na pokazy sam - poszukiwany anioł stróż co drogę w foceniu wskaże :P 
zatem dość gadania czas na zdjęcia. Foto z ostrawy dlatego nie zakładałem nowego wątku w dziale imprezy lotnicze bo tam już takowy istnieje.
Aż sie boje ale lecimy..
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Złoty:
czym odszumiasz?

szerszen:
Nie wiem czy taki manewr jest dopuszczalny, ale jako że pierwsze foty... Dodam jeszcze kilka sztuk z Radomia gdzie moja maksymalna ogniskowa wynosiła 105mm :D Jak widzicie jest co nadrabiać, ale rozumiem że po to właśnie jest to miejsce  ;)

1

2

3

4

5

6

7

8

szerszen:
Odszumiam to bardzo dalekosiężne stwierdzenie..   :o Wszystko co robie z Rawami dzieje się w LR. Ale jak mówię jest to dla mnie wciąż zagadka  :-\

Pimpuś:
widzę że masz dużo ciekawych pomysłów i wiesz o co chodzi. Nikon D7000 + Sigma 100-300mm? Po fotach widać, że kombo się gryzie bo dużo jest nieostrych. Część z twojej winy (wolny czas bez stabilizacji), a część AF nie wydolił. Pamiętaj żeby zawsze domykać przynajmniej do f/8, w LR śmielej z suwakami (highlights, shadows, contrast, clarity) i gorzała żeby się ręce nie trzęsły dopóki we wprawę nie wejdziesz, albo zakupisz szkiełko ze stabilizacją ;) Najważniejsze jednak to się nie zniechęcić!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej