ZDJĘCIA LOTNICZE > Współczesne lotnictwo cywilne

Condensation satisfaction

(1/1)

Frogi:
Się sezon wreszcie zaczyna, więc na rozgrzewkę :)

PS: Jakieś dziwne ziarno tu wylazło, dziwna sprawa (z flickra wrzuciłem)

Pimpuś:
Świetnie złapany w ładnym światełku. A co do ziarna to flickr kompresuje wrzucane zdjęcia. Jak masz PS to przy zapisywaniu zmniejszaj jakość żeby było poniżej 200Kb. Ja zazwyczaj zapisuję jedno w pełnych rozmiarach i w najlepszej jakości, a drugie zmniejszone do 1600 dłuższy bok i jakościowo poniżej 200Kb jak sie da bez widocznych strat.

Frogi:

--- Cytat: Piotrek w Wrzesień 07, 2017, 05:02:45 pm ---Świetnie złapany w ładnym światełku. A co do ziarna to flickr kompresuje wrzucane zdjęcia. Jak masz PS to przy zapisywaniu zmniejszaj jakość żeby było poniżej 200Kb. Ja zazwyczaj zapisuję jedno w pełnych rozmiarach i w najlepszej jakości, a drugie zmniejszone do 1600 dłuższy bok i jakościowo poniżej 200Kb jak sie da bez widocznych strat.

--- Koniec cytatu ---

Dzięki. Dziwne, bo na postimg jak wrzucałem, to nigdy nie było takich kwiatków...

Pimpuś:

--- Cytat: Frogi w Wrzesień 08, 2017, 03:49:43 pm ---
--- Cytat: Piotrek w Wrzesień 07, 2017, 05:02:45 pm ---Świetnie złapany w ładnym światełku. A co do ziarna to flickr kompresuje wrzucane zdjęcia. Jak masz PS to przy zapisywaniu zmniejszaj jakość żeby było poniżej 200Kb. Ja zazwyczaj zapisuję jedno w pełnych rozmiarach i w najlepszej jakości, a drugie zmniejszone do 1600 dłuższy bok i jakościowo poniżej 200Kb jak sie da bez widocznych strat.

--- Koniec cytatu ---

Dzięki. Dziwne, bo na postimg jak wrzucałem, to nigdy nie było takich kwiatków...

--- Koniec cytatu ---

Już jakiś czas temu zauważyłem, że flickr masakruje zdjęcia jak facebook. Kiedyś tak źle nie było.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej