FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Początek fotografii lotniczej

<< < (6/13) > >>

Joa:
Eee nie... nikt nie powiedział że d...
Po prostu każdego (chyba?) obiektywu trzeba się nauczyć. Gdybyś mnie zapytał czy kupić N70-300 czy S120-400, bez wahania powiedziałabym że ten drugi, bo mz są porównywalne optycznie, za to w Sigmie zyskujesz dłuższą ogniskową. Do Axalp 2011 pewnie już byś się do niej przyzwyczaił ;)
Co do body - rozumiem, że pisząc o D300 masz na myśli używkę? Bo nowego raczej nie dostaniesz... brałabym D300s. Dopłaca się nie tylko za filmowanie - także m.in. za drugi slot karty, ponoć lepszy AF...

wilk:

--- Cytat: darcze w Październik 08, 2010, 09:30:04 pm ---A co do D300 i D300s to może tu ktoś mnie oświeci, czy warto przepłacać dla samego filmowania, bo to jedyna największa różnica między nimi, no i to że D300s jest nowszy. 
--- Koniec cytatu ---

Nowszy jest, ale to nie jest tylko ta różnica + filmy:
1. posiada drugi slot na kartę, co prawda skoro masz D80 to masz karty SD, więc dokupisz sobie CF, bardzo przydatne bo nie trzeba ciągle zwracać uwagę na to czy jeszcze nam się coś zmieści ;)
2. szybszy i celniejszy AF

jeżeli cię stać to warto wg mnie dopłacić, jeżeli nie masz kasy to kup D300.

pisaliśmy razem z Asią :D

Tomaszek:

--- Cytat: Amon w Październik 08, 2010, 01:43:03 pm ---Czekam na to szkło odkąd sięgam pamięcią ;). Oby nie spieprzyli.

--- Koniec cytatu ---

Jak wielu, tyle że ja już straciłem nadzieję. Tutaj pojawia się jednak inny problem. Powiedzmy że mam circa about 10 tysi. Co mogę kupić w systemie Nikona? 70-300 VR już mam, ale jeśli chcę dłużej to już w tej kwocie się nie zmieszczę. Na dzień dzisiejszy wymyśliłem sobie żeby sprawdzić zestaw 70-200 VR + nowy TC-20 III. Opinie jak do tej pory są bardzo dobre, ale też mało kto z opiniujących focił tak szybkie obiekty jak MiG 29 dla przykładu :)

W canonie jednak większy wybór szkiełek mają.

Pozdrawiam

wilk:

--- Cytat: Tomaszek w Październik 08, 2010, 09:48:44 pm ---
--- Cytat: Amon w Październik 08, 2010, 01:43:03 pm ---Czekam na to szkło odkąd sięgam pamięcią ;). Oby nie spieprzyli.

--- Koniec cytatu ---

Jak wielu, tyle że ja już straciłem nadzieję. Tutaj pojawia się jednak inny problem. Powiedzmy że mam circa about 10 tysi. Co mogę kupić w systemie Nikona? 70-300 VR już mam, ale jeśli chcę dłużej to już w tej kwocie się nie zmieszczę. Na dzień dzisiejszy wymyśliłem sobie żeby sprawdzić zestaw 70-200 VR + nowy TC-20 III. Opinie jak do tej pory są bardzo dobre, ale też mało kto z opiniujących focił tak szybkie obiekty jak MiG 29 dla przykładu :)

W canonie jednak większy wybór szkiełek mają.

Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

w C jest 100-400 i crop 1.6 lub 1.3 w zależności od puchy, jeżeli wyjdzie to poprawione 80-400 + crop 1.5 no to już będzie super i wtedy pewnie w tej kwocie 10.000PLN się zmieścisz.
co do TC 2.0III czekam na opinię Pawła Pawlaka z forum Nkoniarzy ;), dla mnie jego opinia będzie miarodajna.

kichu:

--- Cytat: Tomaszek w Październik 08, 2010, 09:48:44 pm ---Jak wielu, tyle że ja już straciłem nadzieję. Tutaj pojawia się jednak inny problem. Powiedzmy że mam circa about 10 tysi. Co mogę kupić w systemie Nikona? 70-300 VR już mam, ale jeśli chcę dłużej to już w tej kwocie się nie zmieszczę. Na dzień dzisiejszy wymyśliłem sobie żeby sprawdzić zestaw 70-200 VR + nowy TC-20 III. Opinie jak do tej pory są bardzo dobre, ale też mało kto z opiniujących focił tak szybkie obiekty jak MiG 29 dla przykładu :)

--- Koniec cytatu ---

Jesli juz masz te dyche do wydania, to za niewiele wiecej mozesz szukac uzywki AFS 300/2.8 VR, ktory w zestawieniu z TC 1.7 da Ci budzetowa 500-tke jakoscia przewyzszajaca wszystkie zoomy 700-300/80-400.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej