FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Sigma 150/500 vs Tamron 150/600

(1/3) > >>

ponuryy:
Dzień Dobry,

Ogólnie psychicznie jestem nastawiony na zakup Tamrona 150/600, natomiast zauważyłem, że dostępne są sztuki Sigmy 150/500 za połowę ceny.
I tutaj pojawia się pytanie, co lepsze? Dorzucić i brać Tamrona czy może jednak Sigma w zupełności wystarczy do fotoloto?? 

Jack S.:
Parę osób w SPFL robi sobie nadal foty 150-500, acz z moich doświadczeń szkło to lubi pomydlić.

Jaki kolega ma budżet?

ponuryy:
Budżet zakładam na Tamrona 150-600 wersja pierwsza czyli ok. 4300 PLN. Natomiast jeśli jest coś godnego polecenia tańszego to rozpatrzę każdą propozycję. Dla utrudnienia zaznaczę, że jestem w komitywie z Carlito :) czyli mocowanie Sony-A :)

Carlito:
Jak masz Sony-A to nic tańszego od Tampona (o porównywalnej jakości) do foto-loto nie znajdziesz. Ja jeszcze łudzę się, że drugą wersję zrobią na nasz bagnet.
Z Sigm, to chyba najciekawsza jest S 150-600, ale to nie nasz bagnet i nie ten budżet...

Ogólnie to Soniacz nie jest najlepszym wyborem do foto-loto  ;)

ponuryy:
Wiem, że Sony do foto-loto idealne nie jest, ale ... jak już zabrnąłem w ten kozi róg to ciężko mi z niego wyjść. Na Tamrona G2 już jakiś czas temu przestałem liczyć. Także kombinuję.

A to może poszerzę pytanie: W budżecie ok 5k PLN, jaki Nikon/Canon + obiektyw do fotoloto jak bym jednak zapragnął zmienić system?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej