nurek to były ćwiczenia trwały około 1 tygodnia , a my byłyśmy jeden dzień .Załadowali nas na barkę i pstrykałyśmy
foty .A że miałem obiektyw 400 mm 5,6 bez stabilizacji to na samoloty był problem z dłuższym czasem ,bo Łajbą bujało
. Ja należę do stowarzyszenia SPOTAIR w Tuluzie i często są robione wypady do Jednostek Wojskowych ale przeważnie akredytacje są dla 2-3 osób .I trzeba swoje wystać w kolejce . Wczoraj dostałem wiadomość że za tydzień w sobotę załapałem się na wyjazd do Marsylii .Będziemy na pokładzie USS EISENHOWER
. Ale mam problem nie będę'(
PSTRYKAĆ ZDJĘĆ :
Dwa tygodnie temu miałem wypadek złamałem prawo rękę a lewo skręciłem. Aparat foto muszę trzymać w zębach . Ale na USS EISENHOWER jeden chociaż poto żeby się nakochać zapachów paliwa
. Co do obróbki zdjęć to korzystałem z gotowych Preserów w Lr bo mam problem z PS .I proszę o pomoc ; Bo byłem na spotkaniu tylko w Piątek wieczorem jak Sławek robił warsztaty . A dopiero od 1 grudnia mam abonament PS CC+ LG .Chodzi mi o te filtry NIC .Ronie tak jak pokazywał Sławek ,otwieram zdjęcie w NIC wybieram filtr potem wracam do meny PS zakładam warstwę ALT GR .Następnie biorą pędzel i otwieram po prawej stronie białą maskę . Potem jeżdżę pędzlem po zdjęciu .I tu mam problem bo pod pędzlem nie odkrywa mi się zięcie z filtrem NIC . Możesz mi poradzić ja to zrobić .Dzięki Maciek .