ZDJĘCIA LOTNICZE > Współczesne lotnictwo wojskowe
Bodryka debiut
Bodryk:
--- Cytat: hesja w Listopad 14, 2016, 08:51:28 am ---a wnioski z warsztatów? :)
--- Koniec cytatu ---
a coś z tyłu głowy szeptało "drink" :(
--- Cytat: hesja w Listopad 14, 2016, 08:51:28 am ---1. Artur za blisko krawędzi
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: hesja w Listopad 14, 2016, 08:51:28 am ---7. i gdzie biedny LanceR ma teraz lecieć jak go wbiłeś w róg zdjęcia?
--- Koniec cytatu ---
tzn, jeżeli tło jest niebem to wystarczy "shift + F5" czy bardziej pracować nad kadrem i szukać kątów podczas robienia zdjęć?
--- Cytat: larky w Listopad 14, 2016, 02:45:03 pm ---(...) Nie ma co na siłę wypychać fotek do prezentacji jeżeli jakość siadła drastycznie przy cropowaniu.
--- Koniec cytatu ---
racja - stare przyzwyczajenia z siedzenia pod płotem z 70-200
Dzięki za rady i ocenę. W wolnej chwili poczytam trochę teorii i po majstruję nad poprawkami - tych co się nadają.
Dalsze uwagi?
regnar:
--- Cytat: Bodryk w Listopad 14, 2016, 07:57:07 pm ---
--- Cytat: hesja w Listopad 14, 2016, 08:51:28 am ---1. Artur za blisko krawędzi
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: hesja w Listopad 14, 2016, 08:51:28 am ---7. i gdzie biedny LanceR ma teraz lecieć jak go wbiłeś w róg zdjęcia?
--- Koniec cytatu ---
tzn, jeżeli tło jest niebem to wystarczy "shift + F5" czy bardziej pracować nad kadrem i szukać kątów podczas robienia zdjęć?
--- Koniec cytatu ---
odpowiedziałeś sobie sam na to pytanie nie co wyżej :)
--- Cytat: Bodryk w Listopad 14, 2016, 05:30:10 am ---Przestrzeń na oryginałach jest, tylko cropuję bez opamiętania - staram się unikać pustki.
--- Koniec cytatu ---
Tutaj a z sie prosi o nie co wolnej przestrzeni po bokach :)
Bodryk:
Ok.
Gwoli ścisłości, maiłem na myśli to, że czasami zdarza się złapać coś na skraju klatki i głośno zastanawiałem się na ile koszerne jest generowanie tła w takich sytuacjach.
Carlito:
--- Cytat: Bodryk w Listopad 15, 2016, 07:07:08 am ---Ok.
Gwoli ścisłości, maiłem na myśli to, że czasami zdarza się złapać coś na skraju klatki i głośno zastanawiałem się na ile koszerne jest generowanie tła w takich sytuacjach.
--- Koniec cytatu ---
jest koszerne :)
regnar:
niech pierwszy rzuci kamień ten kto nie dorabiał :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej