FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikkor 70-200 f 2.8 FL ED VR

<< < (3/5) > >>

larky:

--- Cytat: Jack S. w Październik 19, 2016, 09:04:07 pm ---Dobra, nie mam pytań :D

Generalnie zaczęła się we mnie pojawiać fobia, że mój sprzęt się 'dezaktualizuje', ale to chyba chory, i nieracjonalny pogląd.

--- Koniec cytatu ---

Weź się napij lepiej bo pomyślę, że jesteś onanistą sprzętowym :P

regnar:
wszystko fajno ale 10k?..... Kogoś chyba głowa rozbolała w Nikonie i się pier..... pomylił

Jack S.:

--- Cytat: larky w Październik 19, 2016, 09:47:27 pm ---
--- Cytat: Jack S. w Październik 19, 2016, 09:04:07 pm ---Dobra, nie mam pytań :D

Generalnie zaczęła się we mnie pojawiać fobia, że mój sprzęt się 'dezaktualizuje', ale to chyba chory, i nieracjonalny pogląd.

--- Koniec cytatu ---

Weź się napij lepiej bo pomyślę, że jesteś onanistą sprzętowym :P

--- Koniec cytatu ---

Fakt, jeden już taki tu był, nie skończył za dobrze :D

kichu:

--- Cytat: regnar w Październik 19, 2016, 10:40:24 pm ---wszystko fajno ale 10k?..... Kogoś chyba głowa rozbolała w Nikonie i się pier..... pomylił

--- Koniec cytatu ---

Tak nie ma co patrzeć... w sensie nie ma co porownywac ceny nowego modelu ze szklem ktore jest juz chyba 7 lat na rynku
i przeszedl ileśtam obniżek, rabatów cashbackow i innych. Poza tym kiedyś np. dolar, euro czy frank tez kosztowal mniej :)

Cenowo jest tak, ze nowe szklo jest wycenione w US o 400 dolcow drozej niz kosztowal jego poprzednik w chwili premiery.

I nie ma się co łudzić, że będzie taniej... nowy sprzet w stosunku do obecnego na rynku jest bardziej ewolucja niz rewolucja
i w zwiazku z tym sporo posiadaczy dotychczasowych szkiel tez bedzie sie rzuczalo na wymiane, a potencjalny prognozowany
nizszy wolumen sprzedazy przeklada sie tez na wyzsza cene :)

Jak Canon wypuszczal nowe dlugie stalki, albo nowe 70-200 to tez kosztowaly sporo wiecej niz poprzednie modele.

Taki lajf.

bronek:
70-200 VRII mam i nie zamierzam upgrade'ować. Swoją drogą to może być dobra okazja dla tych co nie mają 70-200 by kupić używki. A tak na marginesie do czego wykorzystywaliście programowalne przyciski na obiektywie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej