FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
marsjańskie teorie o chooyowych fotografach i świetnym sprzęcie
MarS:
Marsjanin .... posłuchaj głosu ojczyzny twej czyli planety MarSa :P :D
ani ja ani złoty ani kichu ani hesja ani nikt inny nie napisał ze sprzet jest bez znaczenia bo wszyscy wiemy że znaczenie ma ... ale na Posejdona :P nie pisz o słupach robiących zdjęcia
tym bardziej że ostatnie zdjęcie jakie mi zrobił słup to mnie kosztowało 300 złotych i 6 punktów karnych ale imho słupy raczej tylko do takich zdjęć sie nadają :P
juz sie wszyscy zgodzilismy kiedys gównianym sprzetem tez wychodziły super foty choć trzeba sie było bardziej starać
dwa to trzeba czesto gęsto się dopasowac do sprzetu, mając D300 i N70-300 nie walnie sie kabinek tej jakości co z D810 i N500 ... ale jednoczesnie z D810 i N500 nie zrobi sie zajebitych fot grup jakie mozna zrobić z D300 i N70-300
szukasz dowodów chcesz robić porównani amatora z zawodowcem ... to co napisał hesja o Akademii Nikona jest trafione w punkt
najnowszy sprzet i body i obiektywy w dodatku wcale nie zieloni amatorzy tylko najczęściej ludzie już cos focący a w każdym bądz razie umiejący obsługiwac aparat wiedzący co to czas i przesłona itd
i co i czesto gówno
bo jak to mówią .... jak fotograf dupa to i nie pomoże sprzętu kupa
Frogi:
--- Cytat: MarS w Wrzesień 28, 2016, 09:45:46 pm ---tym bardziej że ostatnie zdjęcie jakie mi zrobił słup to mnie kosztowało 300 złotych i 6 punktów karnych ale imho słupy raczej tylko do takich zdjęć sie nadają :P
--- Koniec cytatu ---
Reg-a Ci zczytał :D
nurek:
Nie pisz, że "gównianym sprzętem". Wyścig technologiczny trwa, PKB rośnie, koszty stałe teoretycznie też. Za dekadę będziesz się śmiał z prymitywizmu dzisiejszych klamotów.
Kiedyś D70 to był naprawdę świetny sprzęt.
eMeL:
Marsjaninie, powiedz mi czy jeżeli kupię sobie Nikona D810 i do tego stałkę 500 i nawet będę miał PSa takiego jak hesja to będę robił takie same dobre zdjęcia jak Prezes..? Bo jeżeli tak, to jutro pędzę do banku po kredyt albo nerkę wystawiam na Allegro ;)
hesja:
--- Cytat: Emel w Wrzesień 28, 2016, 10:06:34 pm ---Marsjaninie, powiedz mi czy jeżeli kupię sobie Nikona D810 i do tego stałkę 500 i nawet będę miał PSa takiego jak hesja to będę robił takie same dobre zdjęcia jak Prezes..? Bo jeżeli tak, to jutro pędzę do banku po kredyt albo nerkę wystawiam na Allegro ;)
--- Koniec cytatu ---
ej ale kup u mnie plisss? :P
mam dobrą cenę na 810+500 :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej